Diepenveen blijft kalm vanaf elf meter en speelt zich naar een dik verdiend gelijkspel

naamloos xx

Het affiche lag er. Koploper Epe, die dit seizoen nog geen enkel duel verloor, tegen Diepenveen – dat de weg naar boven is ingeslagen en zich zetelt rond de zevende plek.

Minuut stilte
De wedstrijd begint met een minuut stilte voor de overleden Diepenveners Hans Tiebot en Kees Krins. Mannen die veel in Diepenveen organiseerden, creëerden en realiseerden. Onze gedachten gaan uit naar hun nabestaanden.

Eerste helft: VAR-gebaar
Na de minuut stilte begint de wedstrijd met een zeer aantrekkelijke openingsfase. Diepenveen krijgt een licht overwicht, maar weet dit niet om te zetten in grote kansen. Doordat Diepenveen via buitenspelers Jeffrey Blanken en Davey Mooren gaat spelen, brengt de ploeg veel dreiging richting de goal van Epe. Na een kleine twintig minuten pakt Epe het initiatief over en creëert veel kansen. Er wordt een bal van de lijn gehaald, op de lat gekopt en er volgt een moment waarbij de bal wel of niet achter de lijn stuitert. De scheidsrechter lost dit met enige hilariteit op door het VAR-gebaar te maken en het doelpunt niet goed te keuren. Het restant van de eerste helft kent verder geen grote kansen. Epe drukt Diepenveen verder achteruit, maar weet geen vuist te maken. Er volgt in de 41ste minuut nog een gele kaart, voordat beide ploegen aan de thee gaan.

Aantrekkelijke tweede helft
Het tweede bedrijf spiegelt zich aan de eerste helft. Wederom aantrekkelijk voetbal. Justin weet na twee minuten via een corner gevaarlijk te worden, uit die corner kan Epe snel counteren. Een doelpunt zit er echter niet in na een overtreding op keeper Nick Witteveen. Epe weet via de linkerkant goed te combineren en richting de goal van Diepenveen te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door Coen Logen knap binnengewerkt. Hij zet na 53 minuten spelen de 0-1 op het scorebord. De goal zorgt ervoor dat Epe meer grip op de wedstrijd krijgt. Er volgen veel kansen waarin sluitpost Nick Witteveen wederom zijn ploeg op de been houdt. Na drie grote kansen van Epe op een rij schuift Diepenveen iets op.

Penalty voor Diepenveen
Dollenkamp wisselt opportunistisch, zet Jeffrey Mooren erbij in de spits en schuift ook Mikey Krommekamp naar voren toe. Dit zorgt voor extra druk vooruit en meer mogelijkheden voor Diepenveen. Gijs vindt op zijn weg richting de goal de paal en na een scrimmage voor de goal van keeper Van Schoonhoven weet Gijs ook niet te scoren met een spectaculaire poging tot een volley. Diepenveen moet nog wel een keer goed uitkijken bij een uitbraak aan de rechterkant. De bal wordt eerst gekeerd door de Diepenveense sluitpost en komt daarna voor de voeten van Twan Huiskamp. Hij heeft voor Epe de 0-2 op zijn voet, maar Bo Berends haalt de bal van de lijn af en zorgt voor opluchting. Niet veel later volgt er een rode kaart voor Yannick Heukels van Epe. Dit geeft Diepenveen een mentale kick, het publiek gaat erachter staan en dat zorgt voor vleugels binnen de lijnen. Na een goeie actie wordt Gijs licht vastgepakt en landt hij op de grond in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Arnoldus twijfelt echter geen moment en wijst onberispelijk naar de stip. Penalty voor Diepenveen.

Als zevende de winterstop in
Achter de bal staat Jack Vunderink. Er brandt een grote druk op de schouders van Jack. Met nummer 8 op zijn rug en zijn lange haren loopt hij richting de gouden derbystar. Hij blijft kalm en schiet Diepenveen in de 88ste minuut naar een gelijkspel tegen koploper Epe. Een hele knappe prestatie, waarin Diepenveen een verdiend punt uit het vuur sleept. Een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft. Met een zevende plek de winterstop ingaan is voor een promovendus een puike prestatie. Iets waar Diepenveen trots op kan zijn. Op 26 januari wordt de competitie hervat en komt de ‘rode lantaarn’ Albatros op bezoek.

Alvast een prettig kersfeest en een fijne jaarwisseling!

 

Foto’s en tekst: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven