Diepenveen begint veelbelovend, maar eindigt onder een welverdiende koude douche

  • Geplaatst op 17 augustus 2020
DSC_0064 x

Na een ontzettend lange zomerstop die maar niet om bleek te gaan, was het eindelijk weer zover. Diepenveen speelde gisteren zijn eerste voetbalwedstrijd ter voorbereiding op het tweede seizoen in de derde klasse.

Dit alles onder leiding van de nieuwe oefenmeester Robert Slinkman, geassisteerd door Patrick Kieftenbelt. Het kersverse duo neemt het in de eerste oefenwedstrijd op tegen Wijhe ’92, dat ook onder leiding staat van een nieuw bewind. René Remie, in de rol als hoofdtrainer, en Noah Bruggeman, in de rol als assistent, gaan de uitdaging aan met de tweedeklasser uit Wijhe.

Prima openingsfase
In een iets andere opstelling dan normaal trokken de Diepenveners ten strijde. Slinkman kiest duidelijk voor een 442-opstelling met een ruit op het middenveld. In deze formatie speelde Diepenveen onder een luidkeels coachende Slinkman een prima openingsfase van de wedstrijd. Waarin het veel balbezit had, maar niet wist te overtuigen in de eindpass. Tot aan de eerste drinkpauze was het spel in evenwicht. Over en weer kansen en aantrekkelijk voetbal om te zien. Keeper Nick Witteveen strekte zich een aantal keer goed uit om een doelpunt van de roodhemden uit Wijhe te voorkomen.

Initiatief bij Wijhe
Na de drinkpauze sloeg het wedstrijdbeeld om. De posities werden niet goed bekleed op het Diepenveense middenveld en de afstanden werden te groot. Hierdoor kreeg Wijhe de ruimte om te voetballen en maakte daar gretig gebruik van. Want niet veel later wist spits Dolf Marsman twee keer af te drukken. Wijhe pakte het initiatief op en de ploeg van Rene Remie maakte vlak voor rust ook de 3-0.

Laag pitje
Na de rust zette het spel van Wijhe zich voort. De ruimtes bleven groot en het lukte Diepenveen niet om het spel van Wijhe te verstoren. Hierdoor kon Wijhe vrijuit voetballen en na een aantal mogelijkheden werd ook de 4-0 op het scorebord gezet. Beide ploegen speelde de wedstrijd op een lager pitje uit waardoor de druk iets van de ketel ging voor de ploeg van Robert Slinkman. Diepenveen werd een aantal keer gevaarlijk via de ingevallen Nick Smeenk. Zijn voorzet werd in eerste instantie niet goed geraakt, maar kwam daarna panklaar voor de voeten van Spits Gijs de Rooij, die op zijn beurt wist af te drukken voor de 4-1.

Goed begin
Nadat Wijhe ook de 5-1 in het net schoot, sluitpost Witteveen nog een penalty wist te pakken en Diepenveen zo nu en dan nog wat wist te creëren, floot de leiding voor het einde van de wedstrijd. Op een zonovergoten sportpark weet Diepenveen in zijn eerste oefenwedstrijd niet te winnen tegen Wijhe. Die ploeg oogde fitter en slimmer, waardoor het uiteindelijk met ietwat geflatteerde cijfers won. Want Diepenveen was zeker niet machteloos en kan op de eerste twintig minuten bouwen als ploeg.

Aan de slag
Maar zoals assistent Kieftenbeld na afloop zei. ‘Het is nooit leuk om te verliezen, ook al is het een oefenwedstrijd. Maar hier kunnen we wel veel uithalen.’ Ook Ryan Gerritsen gaf na afloop aan tevreden te zijn met het eerste kwartier en bleef realistisch. ‘Als we dit niveau de hele wedstrijd hadden vol gehouden, in deze fase van het seizoen, dan hadden we ook niet in de derde klasse gespeeld. Dus hiermee kunnen we aan de slag.’

Tekst en foto’s: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven