Deventer Denkt Mee Festival

  • Geplaatst op 20 februari 2021
IMG-20201126-WA0008

Op zaterdagavond 27 februari vindt het online Deventer Denkt Mee Festival plaats, live vanuit de Bibliotheek Deventer.

Groeiende ongelijkheid
Vanaf november 2020 is de bibliotheek de gemeente Deventer ingegaan om Deventenaren te vragen naar hun ideale Deventer over tien jaar. De bibliotheek maakt zich zorgen over de groeiende ongelijkheid in de wereld en de verminderde (lokale) participatie in de democratie.

Huiskamer van de stad
Met dit project neemt de bibliotheek een proactieve rol in bij deze ontwikkelingen. Als huiskamer van de stad vertolkt de Bibliotheek Deventer immers een unieke positie – één van laagdrempeligheid en onpartijdigheid – die zij de afgelopen jaren reeds zorgvuldig bewaakte, maar nu bij het verwezenlijken van deze ambitie nog meer wil uitstralen. Juist voorgenoemde laagdrempeligheid en onpartijdigheid maken de Bibliotheek Deventer namelijk tot de plek bij uitstek om deze omvangrijke uitdaging aan te gaan. We zijn er ook voor debat en ontmoeting.

Leefbaar en bruisend Deventer
Door te vragen naar het toekomstbeeld van de gemeente Deventer weet de Bibliotheek wat er speelt bij de inwoners. Wat is nodig voor een leefbaar en bruisend Deventer, wat vind jíj dat er moet gebeuren, waar droom je van?

Özcan Akyol en Ron König
Al deze wensen, ideeën of opmerkingen komen zaterdagavond 27 februari terug tijdens het online Deventer Denkt Mee Festival. Een avondvullend programma, gepresenteerd door Özcan Akyol en sidekick burgemeester Ron König. In de bibliotheek ontvangen de twee onder anderen de gasten Keklik Yücel, WNL-redacteur Bert Huisjes, directeur van de Bibliotheek Deventer Alice van Diepen en comedian Pieter van Breevoort. De avond wordt muzikaal omlijst door Deventer talent Vera Bon.

Kijken en meedoen
Iedereen kan de show gratis bekijken en meedoen via de kanalen van de Bibliotheek Deventer (www.bibliotheekdeventer.nl/deventerdenktmee) en DRTV (Ziggo kanaal 40 , T-Mobile kanaal 707 en KPN kanaal 1314)

Deventer Denkt Mee Festival
Wanneer: zaterdag 27 februari
Tijd: 20.00-22.00
Kosten: gratis
Waar:  online

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven