Denken en praten over ontwikkelingen in Diepenveen. Geef je op!

  • Geplaatst op 28 december 2021
visie 2030 1

Op welke wijze kan Diepenveen, binnen de gemeente Deventer, zich het beste ontwikkelen? Netwerk Diepenveen is gevraagd om, samen met zo veel mogelijk bewoners van Diepenveen, deze vraag te beantwoorden en een Dorpsvisie Diepenveen 2030 te maken. Praat en denk mee!

Op grond van de eerste ideeën tijdens de Dorpsbijeenkomst op 4 november zijn de vier onderstaande thema’s bepaald.

In welke thema’s ben jij geïnteresseerd? Je kunt je opgeven voor een van onderstaande themagroepen. Jij kunt jezelf opgeven, maar jij kunt je ook opgeven met een paar buren of vrienden uit Diepenveen om over de thema’s te praten. We willen in de periode januari – maart 2022 veel gesprekken gaan voeren met 1 tot 4 personen. Als je mee wilt doen met een gesprek stuur dan een mail naar netwerkdiepenveen@kulturhusdiepenveen.nl Geef eventueel je voorkeur aan voor een van de thema’s. We hopen echt dat zo veel mogelijk mensen meedoen!

Diepenveen, Woondorp
In deze themagroep wordt onder andere gesproken over: Meer woningen en welke dan? Welke locatie? Hoe maken wij het leven en wonen in Diepenveen aantrekkelijker e.d.?
Bert Middeldorp & Jasper Smid vormen het duo die de gesprekken gaan organiseren over het thema Wonen.

Diepenveen, Duurzaam dorp
In deze themagroep wordt onder andere gesproken over: Wat betekent duurzaamheid, duurzaam samenleven voor jou? Vind je dat Diepenveen een gasvrij dorp moet worden? Wat vind je van het parkeren in Diepenveen, de bereikbaarheid, het OV? Moeten we het groene karakter van Diepenveen versterken e.d.?
Agnes Brinkhof & Adjo Ton vormen het duo die de gesprekken gaan organiseren over dit thema.

Diepenveen, Vitaal dorp
In deze themagroep wordt onder andere gesproken over: kinder- en jeugdactiviteiten. Er is een werkgroep die bestaat uit jongeren. Wat kan het leven voor jongeren en ouderen in Diepenveen aantrekkelijk maken? Hoe kunnen we het Diepenveense cultuuraanbod versterken? Zijn er voldoende sportvoorzieningen e.d.?
Ellen Marks & Ietje van Dijk vormen het duo die de gesprekken gaan organiseren over dit thema.

Diepenveen, Ondernemend & Gastvrij dorp
Hier wordt onder andere gesproken over: Wat vind je van de huidige Dorpsstraat? Is deze straat het hart van Diepenveen? Welke producten/ diensten wil je graag zien in Diepenveen? Ga je daar zelf gebruik van maken? Eet je wel eens lokale producten? Hoe versterk je de relatie met de agrariër/boer e.d.?
Fokko van Gennip & Maarten Vinkesteijn vormen het duo die deze gesprekken gaan organiseren.

Noteer alvast in jouw agenda: op donderdagavond 31 maart worden om 19.30 uur de resultaten van alle themagroepen gepresenteerd in het Kulturhus in de Dorpsstraat. Een spannende avond waarin duidelijk wordt wat er uit de vele gesprekken in het dorp naar voren is gekomen. Iedereen is welkom!

Netwerk Diepenveen

NB: vragen of opmerkingen kun je mailen naar: netwerkdiepenveen@kulturhusdiepenveen.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top