Denk je mee over de visie 2022-2030 voor het dorp Diepenveen?

  • Geplaatst op 15 juni 2021
De Spil

Hoe wil je dat het dorp zich ontwikkelt?
Het oude Dorpsontwikkelplan voor Diepenveen gold voor de periode 2011-2020 en is dus niet meer actueel. De gemeente verzocht daarom Netwerk Diepenveen om mee te denken over een visie voor de komende jaren. Maar daar hebben we natuurlijk de bewoners van het dorp bij nodig. Want zij weten wat nodig is om prettig te leven en te wonen in Diepenveen en waar in de toekomst behoefte aan is. De vraag is dus: op welke wijze kan en wil het dorp zich de komende jaren ontwikkelen? Je kunt daarbij denken aan: zorg, (culturele) voorzieningen, sport, duurzaamheid, energietransitie, de woonomgeving, activiteiten voor jongeren en bijvoorbeeld de bereikbaarheid van het dorp. Maar er zijn veel meer thema’s te noemen.

Planning en begeleiding
Met het door de gemeente beschikbare budget kunnen we professionele mensen ons laten begeleiden. Dus heeft Netwerk Diepenveen inmiddels een bureau gevraagd daarmee te helpen. We zullen dit project na de zomer opstarten om uiteindelijk voorjaar 2022 de gemeente de Dorpsvisie Diepenveen 2030 te kunnen aanbieden.

Een uitnodiging volgt
Hoe gaan we te werk? Na deze zomer zullen we inwoners uitnodigen om mee te denken over deze visie. Waar liggen kansen voor Diepenveen als dorp en welke thema’s zijn belangrijk om actief op te pakken? Tegen die tijd zullen we je dus uitnodigen voor een startbijeenkomst.

Heb je nu al ideeën?
Mocht je nu al denken, ik heb veel ideeën en wil graag meedenken, stuur dan een mail met je naam en adresgegevens naar: netwerkdiepenveen@kulturhusdiepenveen.nl

Netwerk Diepenveen

Tekst en foto’s: Jaco Remmelink

 

Interessant? Deel het artikel

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Adverteerders

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Scroll naar top