De Zonnewijzer groeit uit haar jasje

  • Geplaatst op 15 juni 2018
schoolplein zonnewijzer (Large)

Basisschool de Zonnewijzer uit Diepenveen heeft te maken met zoveel groei dat er op de huidige locatie aan de Molenweg geen plek genoeg is. Na overleg met de gemeente Deventer is er een vleugel in basisschool het Slingerbos aangewezen waar de Zonnewijzer in eerste instantie twee lokalen zal betrekken.

De kinderen van de groepen 7 en 8 zullen na de zomer les krijgen op de nieuwe locatie. Het team en de kinderen van de school gaan deze uitdaging graag aan. Er ontstaat hierdoor de kans om verder te groeien tot maximaal 220 leerlingen verdeeld over 8 groepen. Hierbij zullen we twee kleinschalige locaties aanhouden, dat is namelijk veelal de reden dat ouders voor de Zonnewijzer kiezen. De Zonnewijzer werkt met 8 jaargroepen en werkt daarnaast met een verrijkingsgroep. Vanaf volgend schooljaar komt daar ook een praktijkgroep bij voor kinderen die ook heel graag praktijkgericht aan het werk gaan. Daarnaast hebben de leerlingen van de Zonnewijzer elke vrijdagmiddag een divers aanbod van workshops, culturele activiteiten, natuurmiddagen, techniekmiddagen en muzikale activiteiten. Dit doet de school soms groepsdoorbroken. Door alle activiteiten en nieuwe moderne methodes biedt de school alle leerlingen de ruimte om te groeien. De 7 meesters en 8 juffen zijn hard aan het werk om alles onderwijskundig goed vorm te geven en samen met een groep ouders wordt aan de praktische invulling (verhuizing) gewerkt. Er komt voor de hele school nieuw, modern meubilair en alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 zullen tijdens sommige lessen gaan werken met een laptop.

Vanaf september 2018 werkt de Zonnewijzer dus met een tweede locatie! Inschrijven voor het nieuwe schooljaar is gewenst voor 1 juli 2018.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven