De Zonnewijzer; de verrijking en praktijkgroep

  • Geplaatst op 9 oktober 2018
pittige plustorens

Op de Zonnewijzer is alweer een aantal jaren een leerkracht werkzaam die werkt met de verrijkingsgroep. Dit is een groep waarin kinderen die cognitief en theoretisch op hoog niveau presteren uitgedaagd worden. De kinderen werken vanuit de Pittige Plus torens aan moeilijke en uitdagende opdrachten. Naast deze verrijkingsgroep wil de school dit schooljaar (als eerste school in Deventer) starten met een praktijkgroep.

Kinderen uit de groepen 6 t/m 8 die meer praktisch zijn ingesteld en na groep 8 zullen uitstromen op praktijk- of basisniveau zullen hier op praktische vaardigheden worden uitgedaagd. Het streven is om na de kerstvakantie te starten. Op dit moment is de werkgroep (2 leerkrachten en de intern begeleider) bezig met de voorbereidingen. Er is een mooie samenwerking gezocht met het VO én met bedrijven en instellingen en alle partijen zijn ronduit enthousiast!

De periode tussen de herfst- en kerstvakantie is een tussenfase, waarin de praktijkgroep met het project “Wereldgerechten” aan de slag zal gaan. Dit project komt uit de nieuwe methode voor wereldoriëntatie (Blink de Wereld geïntegreerd) en zal voor deze praktijkgroep worden aangepast. Al met al voor de Zonnewijzer weer een mooie uitdaging om de kinderen de ruimte te geven om te groeien. Bekijk hieronder het filmpje van de nieuwe methode Wereldoriëntatie waarin kinderen projectmatig, in samenwerking met elkaar, leren.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top