De Zonnewijzer bezoekt Tandartspraktijk Diepenveen

  • Geplaatst op 31 januari 2018
foto tandarts2

Op vrijdag 12 januari zijn de kinderen van groep 3 van basisschool de Zonnewijzer op bezoek geweest bij tandartspraktijk Diepenveen. Op dit moment wordt er in de klas gewerkt over het thema ‘mijn lijf’.

Toen de kinderen binnenkwamen werden ze ontvangen door de assistentes. Eerst werd er even gewacht in de wachtkamer. Daarna kregen ze een rondleiding door de praktijk. De kinderen hebben de behandelkamers gezien, de ruimte waar al het gereedschap van de tandarts schoongemaakt wordt en de ruimte waar röntgenfoto’s gemaakt worden. Er is ook echt een foto gemaakt en deze heeft de groep later teruggezien op de computer. Daarna kregen alle kinderen een tandenborstel en kregen een poets les van de assistente.

Na afloop kregen alle kinderen een tabletje waarmee ze konden controleren of er goed gepoetst was. Vervolgens gingen ze naar de behandelkamer van de tandarts. Hier heeft de tandarts van alles uitgelegd over zijn werk. Twee kinderen mochten de tandarts en assistente naspelen en om de beurt mochten een aantal kinderen in de stoel liggen. Na afloop hebben alle kinderen een tasje met spulletjes over de tandarts mee naar huis gekregen.

Het was een leuk en leerzaam bezoek! Alle 12 kinderen van groep 3 hebben genoten van dit bezoek.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven