De Zonnebloem organiseert ‘met de slak de berg op’!

  • Geplaatst op 29 augustus 2023
Afbeelding1

Met onze gasten zijn we vrijdag 25 augustus op pad gegaan naar Nijverdal om een rit van 1 uur te maken met de ‘Heideslak’. Deze elektrokar kan maar 7 gasten per keer meenemen, vandaar dat onze 14 gasten in twee groepen  verdeeld werden. Groep 1 ging direct op pad en groep twee werd in het restaurant getrakteerd op een kopje koffie of cappuccino met daarbij een overheerlijke krentenwegge. De Sallandse Heuvelrug is natuurlijk genieten. Het gebied tussen Holten en Nijverdal bestaat uit bos en heuvelachtige heidevelden. Het is een uniek landschap met hoogte verschillen en vergezichten, ruim, open en stil. Je vindt er heidevelden en bossen vol met dieren, met stokoude jeneverbesstruiken, grillige eiken en witte berken. We hadden geluk dat de heide in volle bloei stond, een prachtig gezicht,

Met onze chauffeur/gids reden we door dit prachtige gebied met onderweg diverse stops waarin uitleg werd gegeven over bijvoorbeeld de opstelling van de V1 tijdens de oorlog, een jeneverbesstruik van meer dan 80 jaar oud en eiken stoelen die ontstaan door het uitgroeien na de kap van 1 boom. Zo vertelde hij dat er wel 600 reeën in dit gebied leven en nog veel meer wetenswaardigheden. Hij kon in ieder geval rekenen op een aandachtig gehoor die veel vragen stelden. De gids had in ieder geval veel plezier in onze groep en veel later dan gepland was groep 2 weer terug op de basis.

Toen de twee groepen weer samen kwamen in het restaurant, kregen de gasten van het bestuur nog een drankje naar keuze en na het bezichtigen van de expositieruimte met veel uitleg over dit gebied reden we moe maar voldaan over de Sallandse Heuvelrug terug naar ons mooie Diepenveen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven