De Zonnebloem Afdeling Diepenveen bezorgt al 40 jaar ouderen een glimlach!

  • Geplaatst op 19 augustus 2019
LOGO ZONNEBLOEM 40

Al sinds 29 augustus 1979 is de Zonnebloem actief in Diepenveen. We vieren dit jaar dus een 40-jarig jubileum! De Zonnebloem Diepenveen heeft aandacht voor de veelal oudere dorpsgenoten die soms door een fysieke beperking erg aan hun huis zijn gebonden.

Voor deze mensen organiseert de Zonnebloem talrijke uitstapjes en activiteiten in de directe omgeving en soms iets verder weg. De vrijwilligers van de Zonnebloem zorgen er op deze manier voor dat ouderen kunnen deelnemen aan activiteiten die ze anders zelfstandig niet meer kunnen doen. Zo stellen we hen in staat om sociale contacten in stand te houden en eenzaamheid tegen te gaan.

Het gevarieerde jaarprogramma van de Zonnebloem Diepenveen bestaat dit jaar uit ondermeer: pannenkoeken eten, een High Tea, een ontspanningsmiddag in Sparrenheuvel, bezoeken aan een tuincentrum in het voorjaar en rondom de kerstperiode en aan het museum de Pothaar en natuurlijk de jaarlijkse busreis. Daarnaast bezoeken onze vrijwilligers regelmatig een aantal aan huis gebonden dorpsbewoners, gewoon voor een gezellig praatje en even sociaal contact.

Jaarlijks bezorgen de 25 vrijwilligers zo’n 120 dorpsgenoten een mooi moment en een glimlach! Heb jij belangstelling om deel te nemen aan activiteiten van De Zonnebloem of wil je wellicht als vrijwilliger iets betekenen neem dan via zonnebloemdiepenveen.secr@gmail.com contact met ons op.

Het 40-jarig jubileum van De Zonnebloem Diepenveen wordt gevierd door dit jaar de ouderen in het dorp extra in het zonnetje te zetten en door een receptie op vrijdag 30 augustus a.s. in het Kulturhus Diepenveen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven