De Technobiel op de Zonnewijzer

  • Geplaatst op 12 januari 2019
20190111_131425 (1)

Op vrijdag 11 januari stond de Technobiel op de Zonnewijzer. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 konden een bezoek brengen aan deze truck vol technische snufjes. 

De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden en is bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar. Op de eerste verdieping kunnen kinderen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen.

Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Hoe dat werkt? Ervaar het als je de vijf storingen in de CV-ketel moet oplossen! Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen doen. De Technobiel is ontwikkeld voor om techniek te promoten in het kader van een beroepskeuze. Daarom bezoeken ze veelal scholen en educatieve evenementen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven