De Rommelmarkt en Veiling van Diepenveen is dit jaar voor de 46e maal!

  • Geplaatst op 20 augustus 2019
Schermafbeelding 2019-08-20 om 08.57.26

In 1973 is de Hervormde Vrouwengroep in Diepenveen begonnen met het organiseren van een bazaar. Dat was in feite de eerste Diepenveense rommelmarkt. Na een paar jaar was het gebeuren al zo groot geworden, dat voor de organisatie een aparte commissie werd opgericht. Ook wordt er een veiling gehouden. De opbrengst zou mede zijn voor de Nederlands Hervormde Gemeente te Diepenveen. Later werd de werkgroep Diepenveen van de parochie Maria Koningin erbij betrokken om een zo breed mogelijk draagvlak voor de rommelmarkt te hebben.

Tegenwoordig is de parochie Maria Koningin opgegaan in de parochie Heilige Lebuinus te Deventer Verder delen diverse verenigingen en/of instellingen uit Diepenveen mee in de opbrengst van de rommelmarkt. Tegenwoordig deelt ook elk jaar één van de 2 basisscholen in Diepenveen mee in de opbrengst.

Om een rommelmarkt te houden heb je materiaal nodig voor de verkoop.
Op de eerste zaterdag in september is er in Diepenveen een huis-aan-huis inzameling van gebruikte spullen die de week erna worden gesorteerd en nagekeken. Ook worden de artikelen gesorteerd welke naar de veiling gaan.

De vaste dag van de rommelmarkt is de tweede zaterdag in september in en om het Kulturhus'(Hof van Salland). Dit jaar is dat 14 september. Vele tientallen vrijwilligers zijn dan al voor dag en dauw in touw om alles in goede banen te leiden. Aan het eind van de dag wordt dan de financiële balans opgemaakt. In het algemeen kan dan terug worden gezien op een geslaagde rommelmarkt met een flink positief saldo welke uitgekeerd wordt aan deelnemende verenigingen en instanties.

De rommelmarkt wordt dit jaar voor de 46e maal georganiseerd en is in al die jaren een begrip geworden in de regio en trekt honderden mensen. In de weken voorafgaand aan de rommelmarkt zijn er tientallen vrijwilligers in de weer om alles wat nodig is te doen. Het sterke punt van deze rommelmarkt is dan ook dat alles gedaan wordt met vrijwilligers en alle opbrengst ook daadwerkelijk uitgekeerd wordt aan de verenigingen en instanties. Verder krijgt de organisatie regelmatig te horen dat alles duidelijk en overzichtelijk te koop aangeboden wordt. Het is geen grote hoop op elkaar gestapelde spullen waar iedereen het zijne uit tevoorschijn moet halen.

Een schatting is dat er de afgelopen 45 jaar ruim € 420000,- is uitgekeerd aan de verschillenden instanties en verenigingen in Diepenveen. Het mag wel duidelijk zijn dat zo’n bedrag heeft bijgedragen aan het welzijn van deze instellingen en verenigingen die hebben meegedeeld. Een greep hieruit zijn o.a. de Protestantse Kerk, Parochie Maria Koningin sectie Diepenveen, OBS Slingerbos, BS de Zonnewijzer, Diepenveense Sportclub(div. afdelingen)LR en PC Diepenveen, de Hunneruiters, Muziekver. Sempre Crescendo, Zangkoor Soli Deo Gloria, Padvinderij, EHBO, Vogelvrienden, Kinderdagkamp, Hengelaarsver. e.v.a.

De rommelmarktcommissie heeft dan ook niets te klagen over de aanvragen voor een bijdrage. Dit jaar gaat de opbrengst naar: Protestantse Gemeente Diepenveen, Parochie Heilige Lebuinus te Deventer, Zangver. Soli Deo Gloria, Vogelvreugd Olst-Diepenveen, Taakgroep Kennismaken en Ontmoeten, Schietver. De Vijf Rozen, DSC Beachhandbal, Basisschool de Zonnewijzer.

Zie voor verdere informatie: www.rommelmarktdiepenveen.nl, Facebook en e-mail: info@rommelmarktdiepenveen.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven