De levende tuin

fritillaria

De zorgkwekerij Het Nieuwe Veld in Diepenveen heeft samen met Groei en Bloei een voorbeeldtuin aangelegd op de kwekerij. Komend voorjaar, als de kwekerij weer open gaat, is die te bewonderen. Samen met onze Diepenveense partners, zorgkwekerij Het Nieuwe Veld en kwekerij Gooiker proberen wij iedereen te stimuleren groene tuinen aan te leggen. Wij richten ons daarbij allereerst actief op de bewoners van de 400 nieuwe woningen in Steenbrugge.

Kerstrozen in januari

Maar niet alleen op hen! Op de website van Groei en Bloei Deventer e.o. hebben we voor iedereen ook informatiemateriaal staan (https://deventer.groei.nl/index.php?id=95278). Diverse tips kunnen helpen met het zoeken van richting bij de aanpassing of het nieuw inrichten van je tuin.

Plantenplan
Op onze website staat ook het 26-plantenplan met planten die het goed doen op de zandgronden in ons woongebied en die het hele jaar rond een interessante aanblik bieden van je tuin. Denk dan ook aan wintergroene planten, variatie en bloemkleur en bladvorm en aan het belang voor insecten. De tuinen staan nu in de ruststand en begin 2019 komen de mensen al weer langzaam uit de ruststand van de feestdagen. Het is een mooie tijd om zelf na te denken over hoe je je tuin kunt aanpassen aan ons veranderende klimaat. Een zelfbewuste consument laat zich daarbij niet verleiden om een dure klimaatonvriendelijke stenen tuinen aan te leggen! Kies bewust hoe je je eigen tuin wilt beleven en gebruiken. Als er vragen zijn, wil Groei en Bloei ook zeker helpen.

Over dit onderwerp is interessante informatie te lezen op de website van de VHG, de vereniging van Hoveniers en Groenbedrijven (https://www.vhg.org/kennisbank/de-levende-tuin).

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven