De Lepelaar stopt ermee

  • Geplaatst op 9 februari 2018
f8587ae86973c8ed572602c7c6f0df67c8aba4b3

Uitspanning de Lepelaar gaat dicht. Uitspanning de Lepelaar, het gezellige familierestaurant met speeltuin in het buitengebied tussen Olst, Wesepe en Diepenveen. Een geliefde bestemming voor wandelaars, fietsers en ouders met kinderen. Ontelbare mensen hebben hier een groot of klein feestje georganiseerd.

Hard werken

Eigenaren Peter en Carla Vrielink hebben twaalf jaren hard gewerkt. Vanaf september 2005, toen ze het bedrijf hebben overgenomen, hebben ze heel veel aan het bedrijf vertimmerd, verbouwd, praktischer ingericht en vooral veel sfeer en sportieve en ludieke activiteiten toegevoegd. Kanovaren, solexrijden, rolskiën, springen op zevenmijlslaarzen, het kon allemaal. De kinderen konden zich prima vermaken in de landelijk gelegen ouderwets degelijke speeltuin.

Minder aanloop

Niet meer dus! Peter: “De laatste jaren werd de aanloop en dus de omzet minder. Maar we bleven wel even hard werken, want je wilt er alles aan doen om toch mensen te trekken, leuke feesten te kunnen organiseren en voorbijgangers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Er komt dan een moment waarop je inziet dat het er niet meer in zit. Vooral Carla had het zwaar de laatste tijd. Voor haar was het echt tijd wat anders te gaan doen”.

Te koop

Hoe gaat het nu verder met het bedrijf? Peter: “in eerste instantie gaan we allebei ander werk doen. Het bedrijf, inclusief alle gebouwen, is te koop. Er is hier van alles mogelijk en de gemeente is ook bereid mee te denken.”

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan… Peter:”misschien ga ik in het voorjaar in de weekenden, als ik dus niet werk, wel weer ijs verkopen… Eigenlijk hoop ik, dat ik kan samen werken met de nieuwe eigenaar, op welke manier dan ook. Maar als er een nieuwe eigenaar komt die andere leuke plannen heeft, vind ik het ook goed. Het is bijvoorbeeld mogelijk hier overnachtingen aan te bieden, een hotel of bed en breakfast dus.”

“Belangrijk voor Carla en mij is nu een beetje tot rust te komen. Maar tegelijk hoop ik dat hier in de toekomst weer een mooi bedrijf zal zijn.”

Dat tekent de echte horeca ondernemer die Peter is. Hij hoopt gewoon dat er op deze plek een leuk bedrijf zal zijn in de toekomst, waar mensen het naar hun zin zullen hebben.

Wie zal dit bedrijf willen overnemen op deze prachtige locatie? Gegadigden kunnen zich melden bij het De Lepelaar of via horecasite.nl.

(Tekst: Menno Faber | Foto’s Menno Faber en de Lepelaar)

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven