De Lakei en de Prinses: start van het Dorpsfeest!

Dorpsfeest Diepenveen (Large)

Om half elf is het zover: de klas van juf Mirjam en de andere groepen van de onderbouw maken zich klaar om te vertrekken. Laarsjes aan, jassen aan, nog even naar de wc en dan pakken de kinderen de hand van hun maatje vast. In de rij lopen ze hand in hand richting de feesttent. Want groepen 1 t/m 4 van basisscholen Slingerbos en Zonnewijzer krijgen vandaag een voorstelling aangeboden door Dorpsfeest Diepenveen. Wat een leuke manier om het lustrum van het dorpsfeest te vieren!

Deze ochtend kwam de regen met bakken uit de lucht, maar als de kinderen in een lange rij vertrekken, is het gelukkig droog. De klassen lopen over het gras van het feestterrein langs de nog stille kermisattracties en nemen voor de feesttent plaats op lange banken die al klaarstaan. Ook de bekertjes ranja staan al gevuld voor na afloop.

De voorstelling, bedacht en uitgevoerd door Dolf Moed van Theaterfiets, heet “De Lakei en de Prinses”. Lakei Hannes zorgt in zijn kasteel voor de prinses. Maar dan is de prinses ineens weg! Vogel Raaf, die helemaal niet braaf is, weet er meer van… met hulp van de kinderen komt Hannes er gelukkig achter wat er is gebeurd. De lakei betrekt zijn publiek veelvuldig bij de voorstelling en laat de kinderen hardop lachen en meezingen met zijn liedjes. Als aan het eind twee meisjes een echte prinses mogen zijn, kan hun geluk niet op. En dan de ranja en een spekje, tellen of alle kinderen er zijn en daar gaat de rij weer terug richting school.

Tijdens de terugweg komen de grotere kinderen van groepen 5 t/m 8 al aangelopen, want zij krijgen een filmvoorstelling aangeboden ín de feesttent. High-fives worden onderling uitgedeeld en de kleintjes vervolgen hun weg terug naar school. Dank aan de organisatie van Dorpsfeest Diepenveen, de kinderen hebben genoten!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven