De jeugdredactie stelt zich voor!

linde eisenga smal

Linde Eisenga woont ruim een half jaar in Diepenveen en vertelt over de verschillen tussen haar vorige woonplaats Amersfoort en Diepenveen, wat ze op school leuke en minder leuke vakken vindt, over haar hobby’s en sporten en wat ze later wil worden.

Linde: Ik ben in 2007 geboren en nu 11 jaar. Ik heb een jaar extra gekleuterd, omdat ik een beetje druk was. Daarom zit ik nu in groep zeven van Basisschool De Zonnewijzer.
Ik ben afgelopen zomer verhuisd van Amersfoort naar Diepenveen. Wij woonden in Kattenbroek, in een hofje met huizen, die gebouwd zijn in de vorm van een boot. In een hoog huis. In de buurt woonden veel kinderen om mee te spelen. In Diepenveen wonen we in een mooi huis en mijn oma woont bij ons in.

Vrijheid
Diepenveen is natuurlijk veel kleiner dan Amersfoort. Je kunt hier zo naar de andere kant van het dorp fietsen. Wat ik leuker vind weet ik niet, dus ik kan niet kiezen. Meer kinderen om mee te spelen in Amersfoort en hier meer vrijheid.
De kinderen hier op school zijn wel gezellig, maar soms ook wat druk. Het leukste vak op school vind ik tekenen. Het minst leuke vak vind ik spelling, daar ben ik super slecht in.

Tekenen
Ik zit op zwemmen en ik zat op blokfluitles. Maar ik wil graag op nog iets, misschien basketbal. Ik doe veel met de bal en dat vind ik ook heel leuk. Ik ben ook best lang. Voetballen doet mijn broer, maar dat vind ik stom. Ook gitaarles lijkt me wel wat, dat doen andere kinderen in mijn klas ook. Ik skeeler graag met Annelie en ik houd heel erg van tekenen, dat kan ik ook goed. En ik zit natuurlijk in de jeugdredactie van deze website.

Geschiedenis
Misschien wil ik wel archeoloog worden. Maar ik denk er ook wel over na om juf te worden. Ik houd van geschiedenis en daarom lijkt mij archeoloog wel een leuk beroep.
Ik ga verder graag en goed met kinderen om. Dus kindercoach of juf wil ik misschien ook wel worden.

Tekst: Jaco Remmelink
Foto: Mirjam van der Linden

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven