De jeugdelftallen van VV Diepenveen bekeren door!

1cc5b15f-88f5-404b-a5f6-b7f1012404d7

Afgelopen weekend stond de kwartfinale van de beker op het programma. Drie Diepenveense jeugdelftallen haalden de kwartfinale en stonden zaterdag vol goeie moed op het veld. De JO19-1 speelde de kwartfinale in Oene, de JO10-1 reisde af naar Dronten en de JO9-1 speelde thuis tegen Enter

Diepenveen JO9-1 speelde tegen Enter JO9-1. Enter speelt op dit moment in de 1ste klasse en Diepenveen in de 3de. Een hele knappe prestatie omdat Diepenveen JO9-1 in de beker altijd tegen hoger geklasseerde elftallen heeft gespeeld. Dat verschil was in de andere wedstrijden geen probleem. De JO9-1 hield zich altijd sterk. Maar dit keer werd het verschil tijdens de wedstrijd al gauw duidelijk. Diepenveen begon vol goeie moed aan de wedstrijd en werkte keihard. Het harde werken werd helaas niet beloond. De rood-witten uit Enter maakten al gauw het verschil en liepen uit naar 0-11. Na een knappe prestatie strand de JO9-1 dus in de kwarfinale van het bekertoernooi. Een groot compliment aan de jongens en meiden van de JO9-1. Jullie zijn toppers!

De groeibriljanten van Diepenveen maken het ongelofelijk spannend
Diepenveen JO10-1 speelde in Dronten tegen Reaal Dronten. De kleine groeibriljanten promoveerden eerder dit seizoen al naar de 1ste klasse en weten daar een aardige indruk achter te laten. Ook in de beker trekken ze een mooi spoor en staan ze in de kwartfinale. Om die kwartfinale te winnen, moest er dus afgereisd worden naar Dronten. Daar speelde de JO10-1 op gras en floot de scheidsrechter om 10:00 voor het begin van de wedstrijd. Een wedstrijd met ongelofelijk veel spanning en een fantastisch scoreverloop. Diepenveen maakte de openingstreffer, maar Reaal Dronten kwam al gauw terug naar 1-1. Later liep Diepenveen uit tot 1-3 en maakte Reaal Dronten nog een aansluitingstreffer. Maar de aansluitingstreffer alleen was niet genoeg om Diepenveen van het winnen af te houden. Diepenveen JO10-1 zet een hele knappe prestatie neer en is door naar de halve finale van het bekertoernooi. Van harte gefeliciteerd en succes in de volgende ronde!

JO19 na het kampioenschap en de promotie gretig op weg naar bekerfinale 
Diepenveen JO19-1 trok de IJssel over en speelde tegen VV Oene. Nadat Diepenveen JO19-1 al een kampioenschap meemaakte en promoveerde naar de 1ste klasse, was het nu tijd om zichzelf te laten gelden in het bekertoernooi. Op een winderig sportpark met genoeg publiek begonnen beide ploegen aan het treffen. Diepenveen begon sterk en drukte Oene achteruit. Oene stond in de eerste 20 minuten met de rug tegen de muur en kon niet voorkomen dat er werd gescoord. Nadat de 1-0 viel, vergat Diepenveen zichzelf te belonen en kon het niet tot een grotere marge komen. VV Oene wist daar wel raad mee en scoorde twee keer kort achter elkaar nadat Diepenveen twee keer niet op stond te letten. Zo gingen beide ploegen aan de thee met een 2-1 stand.

In de tweede helft ging Diepenveen wat meer haar eigen spel spelen en kwam het uiteindelijk tot een gelijkmaker. Na de gelijkmaker werd de wedstrijd wat onrustig en volgden er veel overtredingen. Diepenveen bleek uiteindelijk de ploeg die het beste met deze onrust wist om te gaan. De ploeg van trainer Youri Huttinga maakte via twee goed uitgespeelde aanvallen twee doelpunten. Daarmee ging Diepenveen met een 2-4 voorsprong de laatste 10 minuten van de wedstrijd in. Niet veel later floot de scheidsrechter drie keer voor het einde van de wedstrijd en kwam Diepenveen als sterkste uit de strijd. Na het kampioenschap is Diepenveen JO19-1 dus ook door naar de halve finale van het bekertoernooi. Van harte gefeliciteerd en succes in de volgende ronde!

 

Tekst: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top