De Informatieavond ‘autodelen’ krijgt een vervolg op dinsdag 11 december 2018

  • Geplaatst op 6 november 2018
autodelen plaatje 3 stellen

De informatie avond over ‘autodelen’ op 18 september jl. in het Kulturhus verliep geanimeerd. We hebben het hier over de mogelijkheden tot het lenen van een auto van een landelijke uitleenorganisatie of een eigen auto delen met anderen of uitlenen aan anderen. 

De twee mogelijkheden:

  1. Een auto lenen van een landelijke uitleenorganisatie zoals Greenwheels, Mywheels, SnappCar, etc.. In het dorp Diepenveen is via deze landelijke organisaties slechts één auto beschikbaar. Bij de organisatie SnappCar kun je een auto lenen in de Dorpsstraat. De dichtstbijzijnde auto’s van andere uitleenorganisaties staan in Deventer onder andere in de Boxbergerweg en Vestdijkgaarde. Om van deze deelauto’s gebruik te kunnen maken moet je jezelf eerst registeren bij de landelijke organisatie.
  2. Een eigen auto delen met anderen of uitlenen aan anderen, via Mywheels, Vereniging Gedaald autogebruik etc.

Voor de laatste optie was meer belangstelling van de aanwezigen. Er werden twee praktijkvoorbeelden toegelicht. Een autodeelproject van 5 gezinnen in Zwolle dat al 5 jaar bestaat en die 2 auto’s delen. En een autodeelproject in Diepenveen van 2 gezinnen dat 1,5 jaar bestaat. In beide projecten is de tevredenheid groot. Je bespaart al gauw 20 tot 30% op je kilometerkosten. Voorwaarden voor succes zijn wel dat je goede afspraken maakt en dicht bij elkaar woont. Een belangrijke vraag die bij mensen vaak opkomt, is het afhandelen van schade bij het delen van een auto. Via een verzekering bij Achmea, die speciaal voor autodelen is gemaakt, is dat goed te regelen.

Duurzaam Diepenveen organiseert, als vervolg op deze eerste informatie avond, op dinsdag 11 december 2018 een Huiskamer-bijeenkomst. We brengen mensen die in de buurt van elkaar wonen, met elkaar in contact. Je krijgt bericht op welke plek de bijeenkomst is op 11 december om 20:00 uur.

Ben je geïnteresseerd, of weet je iemand anders, stuur dan even een mailtje naar DuurzaamDiepenveen@Gmail.com.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top