De boerenkool is terug!

  • Geplaatst op 16 januari 2018
IMG_6706

Het was weer twee dagen volle bak in het Kulturhus. Afgelopen zaterdag 13 en zondag 14 januari werd het jaarlijkse Boerenkooltoernooi gehouden. Het zaalvoetbaltoernooi van DSC wordt ieder jaar tijdens de winterstop georganiseerd, als aftrap van de tweede helft van het voetbalseizoen.

Bijna 30 teams met in totaal ruim 200 spelers speelden dit weekend 88 wedstrijdjes zaalvoetbal in de sporthal van het Kulturhus. Ook de tribune was twee dagen lang goed gevuld met ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes die de voetballers kwamen aanmoedigen.

Dit jaar weer een echt (stamp)potje voetbal!
Het Boerenkooltoernooi wordt al meer dan 40 jaar georganiseerd. Helaas was er de afgelopen jaren geen boerenkool meer te bespeuren. Er werd om praktische redenen gekozen voor een goed alternatief: het broodje knakworst, dat gretig aftrek vindt bij de voetballers.

Maar dit jaar is er voor het eerst sinds een aantal jaren weer boerenkool gegeten tijdens het toernooi. Het Hof van Salland maakte voor alle leiders en de organisatie heerlijke boerenkool met worst, uitjes, mosterd en jus. Kortom, met alles erop en eraan. Vanaf nu heet het toernooi weer met recht het Boerenkooltoernooi!

Alle teams op de foto
Ook voor het eerst dit jaar kregen alle spelers een sticker op hun shirt om hun naam op te schrijven. Piet-Hein de Leeuw: ”Omdat teams worden gemixt, kennen niet alle spelers elkaar. Met de naamstickers willen we eraan bijdragen dat zoveel mogelijk spelers binnen de club elkaar leren kenen.”

Van alle teams is een leuke teamfoto gemaakt. Deze foto’s verschijnen binnenkort op de website van DSC afdeling voetbal. Op deze speciale pagina zijn ook de pools, alle teams en de uitslagen van het Boerenkooltoernooi te vinden.

Een geslaagd en gezellig toernooi
De organisatie, dit jaar bestaande uit Claudia Haak, Piet-Hein de Leeuw, Stephan van Straaten en Harry Nieuwenhuis, kijkt terug op een geslaagd en vooral gezellig toernooi. Om de continuïteit te waarborgen, is de organisatie nog op zoek naar 2 nieuwe mensen die vanaf oktober 2018 willen helpen bij het organiseren van het Boerenkooltoernooi 2019. Interesse? Laat het hen weten via boerenkooltoernooi@vvdiepenveen.nl

(Tekst door Agnes Folkersma – fotografie door Harry Vos)

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven