Coronacrisis en Dorpskerk

  • Geplaatst op 23 maart 2020
Diepenveense kerk

In de Dorpskerk worden op dit moment in verband met het Coronavirus geen kerkdiensten gehouden. De Protestantse Gemeente Diepenveen volgt daarmee het landelijk beleid. We hebben besloten dat er in ieder geval tot en met 19 april geen kerkdiensten in de Dorpskerk en Sparrenheuvel zullen zijn.
Actuele informatie: www.dorpskerkdiepenveen.nl

Online diensten
Vanaf zondag 29 maart zal de Protestantse Gemeente Diepenveen participeren in de online diensten (zonder publiek) die vanuit de Lebuïnuskerk in Deventer uitgezonden worden op de lokale omroep DRTV. U kunt deze diensten volgen op uw tv (Ziggo kanaal 40, KPN kanaal 1314). Het kan ook online: www.deventerrtv.nl/live-televisie/ of via www.kerkdienstgemist.nl (en dan Deventer, Lebuïnuskerk selecteren).

Bezoek aan Dorpskerk op zondagmorgen
Wilt u de Dorpskerk bezoeken, voor stilte en bezinning, of om een kaarsje aan te steken, dan kan dat. U bent welkom op zondagmorgen. De kerk is dan geopend van 10.00 tot 11.00 uur. Er is geen dienst, maar u kunt wel de kerk in. Er is dan iemand aanwezig.

Klokken van troost en hoop
In navolging van de oproep die de Raad van Kerken in Nederland heeft gedaan zal de Dorpskerk de komende woensdagen van 19.00 tot 19.05 uur de kerkklokken luiden. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ willen kerken mensen verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van mensen.

Foto’s: Harry Mulder

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven