Corona Initiatief Fonds

  • Geplaatst op 15 september 2020
euro

Vooral in deze tijd waarin iedereen beperkt wordt door de impact van het Covid-19 virus is het een mooie impuls, dat er een Corona Initiatief Fonds komt. Het is gericht op het stimuleren van gezamenlijke initiatieven die bijdragen aan een gastvrije stad en dorpen.

De gemeente stelt hiervoor 2 ton in euro’s beschikbaar. Wethouder Economie Thomas Walder: ‘Het college kiest voor maatregelen om de gehele Deventer economie te stimuleren, om er voor te zorgen dat ondernemers zo snel mogelijk kunnen werken aan herstel.’

Gemeentebelang hoopt dat hiermee allerlei leuke, kleine, gekke, gezellige en onderscheidende ‘corona-proof’ initiatieven opgestart kunnen worden. Hierbij denken we aan bijvoorbeeld kleinschalige activiteiten, optredens en concerten op pleinen en in parken. Ook aan sport events, fietstochten, maar ook andersoortige buitenevents zoals autobioscopen, kleinschalige openluchtvoorstellingen in dorpskernen en parken. Als gemeente wordt het niet alleen aangemoedigd, maar wordt het dus financieel ook ondersteund. Wel is daarbij een belangrijk issue, dat de organisatie en uitvoering voornamelijk door lokale ondernemingen worden gerealiseerd, zodat de economie binnen de hele gemeente hierdoor een groei-impuls gaat doormaken.

Daarnaast vinden wij als Gemeentebelang, dat organisaties die activiteiten, die vanwege corona nu niet door kunnen gaan, maar al in een eerder stadium waren gepland en waarvoor financiële ondersteuningen was begroot, dit alsnog in een later stadium krijgen toegekend.  Dit kan dan alsnog worden gebruikt voor mogelijk dezelfde of andere vergelijkbare activiteiten. In overleg met de stichting dEVENTer is er gesproken over hoe we evenementen in kleinere vorm toch door kunnen laten gaan, bijvoorbeeld verspreid over een groter gebied of verspreid over de tijd.

Wanneer wij de initiatieven vanuit de Deventer samenleving gaan ondersteunen en kunnen faciliteren, is dit van grote waarde voor het welzijn en voor ontspanning voor al onze inwoners, in de stad en in het buitengebied. Ook willen we graag dat het consumentenvertrouwen verder omhoog gaat, want bedrijven en consumenten blijven voorzichtig om geld uit te geven.
Deels door de opgelegde beperkende maatregelen, maar ook (groten)deels omdat velen erg voorzichtig zijn, omdat je ook niet weet wat de (nabije) toekomst ons gaat brengen. Als er dus uitnodigende initiatieven komen, waardoor consumenten op een positieve manier ‘gelokt’ worden, gaat dat erg bijdragen.
Ook zal dit wellicht een groei van bezoekers van buiten de gemeente aantrekken en Deventer nog meer op de kaart zetten.

Geschreven door Bert Roetert op 14 september 2020

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven