Concert ‘Kings & Queens’ met Muziekvereniging Sempre Crescendo

  • Geplaatst op 26 november 2019
Sempre Cr x

Op zaterdagavond 16 november j.l. stond het Kulturhus in Diepenveen tijdens het concert van Muziekvereniging Sempre Crescendo in het teken van ‘koningen en koninginnen’ in de muziek.

Het concert werd geopend door het orkest van Sempre Crescendo, onder leiding van hun dirigent Martin van Zanten. Zij speelden een deel uit ‘Music for the Royal Fireworks’, gevolgd door muziek uit ‘Soldaat van Oranje’, een medley uit de musical over het leven van keizerin Elisabeth (Sissi) en ‘Zij Gelooft In Mij’ van onze eigen ‘koning’ van het volkslied André Hazes.

Jong Sempre
Het concert werd voortgezet door een optreden van Jong Sempre, het jongerenorkest van de Diepenveense muziekvereniging. Hun dirigent is Tjeerd Vrieswijk. Jong Sempre is in januari j.l. opgericht en bestaat uit jonge, enthousiaste muzikanten die hun eerste stappen zetten in de wereld van het samen muziek maken. Zij hebben van januari tot november veel vooruitgang geboekt. Zij speelden goed en met veel enthousiasme. Als afsluiting speelden zij samen met het orkest enkele delen uit ‘Castles of Scotland’. Het was een bijzondere ervaring voor de jonge muzikanten om voor zoveel mensen op te treden én met het ‘grote’ orkest te kunnen samenspelen.

Slagwerkgroep
Na de pauze werd het concert vervolgd met een dynamisch, opzwepend en gevarieerd optreden van de slagwerkgroep van Sempre Crescendo. Zij staan al vele jaren onder leiding van Gerrit Reijnders. Zij weten altijd weer voor een verrassing te zorgen. Deze keer deden ze dat met het nummer ‘Diners Club’ waarbij de slagwerkers met de nodige humor een ritmisch restaurant ten gehore brachten.

Purple Rain
Voor het laatste deel van het concert nam het orkest weer plaats op het podium en speelden zij een medley van Aretha Franklink (the queen of soul), muziek van de wereldberoemde band Queen en tot slot Purple Rain van Prince. Bij dit laatste nummer waren de gastspelers Aline Frieling (zang), Wim Helleman (gitaarsolo) en Frans Fennis (basgitaar) van de Bigband Twello.
Uit het enthousiaste applaus van de vele bezoekers bleek dat de avond een muzikaal succes was.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven