Collectanten Nierstichting in Diepenveen halen € 2.284,00 op tijdens collecteweek Diepenveen

  • Geplaatst op 7 oktober 2023
1641393015_logo-nierstichting-rgb

Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 17 tot en met 23 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Diepenveen bracht dat 2284 euro op. Als we nu niets doen, is nierschade straks wereldwijd doodsoorzaak nummer 5. Nu al telt Nederland 1,7 miljoen mensen met nierschade, jong en oud. Dit aantal neemt alleen maar toe. Alle donaties dragen bij aan het voorkomen, behandelen en genezen van nierschade.

Nierschade is verraderlijk, want vaak krijg je pas symptomen wanneer de schade al vergevorderd is. “En dan is het onomkeerbaar en kan leiden tot vervroegd overlijden,’ zo legt Tom Oostrom (directeur van de Nierstichting) uit. Bij nierschade werken de nieren minder goed, waardoor te veel afvalstoffen in het bloed blijven zitten. Als het niet tijdig behandeld wordt, kunnen ze helemaal stoppen met werken. Mensen met nierschade lopen een veel groter risico op hart- en vaatziekten. Gemiddeld leeft iemand van 55 jaar met lichte nierschade 7 jaar korter. Bovendien heeft ernstige nierschade een enorme impact op de kwaliteit van leven.

Collectanten essentieel “Dagelijks strijden veel mensen tegen toenemende nierschade. Omdat het hun leven, of dat van een dierbare, ernstig en voor altijd beïnvloedt. Omdat ze ervan dromen om genezing mogelijk te maken. Of omdat ze willen voorkomen dat zoveel mensen nierschade krijgen of te laat ontdekken. Maar alleen kunnen ze die strijd niet winnen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting”, benadrukt Jolanda Brandwacht, collectecoördinator van de Nierstichting in Diepenveen. Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en alle donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en draag bij aan het voorkomen, behandelen en genezen van nierschade.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven