Choral Evensong met New Sion Choir for English Church Music

  • Geplaatst op 20 oktober 2019
ACE

Op zondagavond 27 oktober vindt weer een Choral Evensong plaats in de Abdijkerk van Klooster Nieuw Sion te Diepenveen. De deuren van de kerk zijn geopend vanaf 19.00 uur. De dienst begint om 19.30 uur. Het New Sion Choir for English Church Music uit Deventer, onder leiding van Jan van Dijk, levert dit keer de muzikale bijdrage aan de Choral Evensong.

Een Choral Evensong is een kerkdienst in de Anglicaanse Kerk die plaatsvindt in de late middag of avond. De Choral Evensong is een versper die wortelt in de monastieke traditie. In een Choral Evensong speelt het koor de hoofdrol dat zowel a cappella als met orgelbegeleiding zingt. De congregation zingt daarnaast enkele hymns.

De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat zowel mensen uit de Rooms-Katholieke of protestantse tradities als zonder kerkelijke achtergrond een Choral Evensong service zeer waarderen.

De Abdijkerk van Nieuw Sion te Diepenveen (Vulikerweg 6) biedt met haar historie als klooster, de ligging in het buitengebied van Deventer en haar Engelse atmosfeer en uitstekende akoestiek de perfecte locatie voor een Choral Evensong.

 

Anglican Choral Evensong

  • Zondag 27 oktober 2019
  • Aanvang 19.30 uur – de Abdijkerk is vanaf 19.00 uur geopend
  • In de Abdijkerk van Klooster Nieuw Sion te Diepenveen
  • Met medewerking van het New Sion Choir for English Church Music onder leiding van Jan van Dijk

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top