Bootcamp, oogsten en koken tussen de asperges en melkkoeien tijdens LekkerBoer Foodcamp bij de boer in Diepenveen

  • Geplaatst op 30 april 2019
Schermafbeelding 2019-04-30 om 18.37.37

Op 31 mei kunnen kinderen en hun ouders niet alleen lekker bewegen in de buitenlucht tussen de asperges en de koeien, maar ook koken en proeven van al het lekkers van asperge- en melkveebedrijf de Boerkamp in Diepenveen. Samen met een echte chef-kok mogen de kinderen samen met hun vader of moeder lente-gerechtjes klaarmaken en proeven in en om de LekkerBoer foodtrailer op het erf. Kinderen mogen de ingrediënten zelf verzamelen tijdens een rondje over de boerderij. Alles wordt bereid met minimale toevoegingen als suiker en zout.

In drie rondes gaan de deelnemers over het erf. Boer Hans Nieuwenhuis neemt de deelnemers mee over zijn bedrijf en laat zien hoe asperges groeien, gewassen en geschild worden. Daarnaast laat hij vanaf de kalfjes tot en met de melkkoeien zien wat er voor nodig is om melk en vlees op zijn bedrijf te produceren. Deelnemers mogen ook verse melk proeven. Chef-kok Bob van Raan van Sandton IJsselhotel maakt samen met kinderen en ouders asperge-gerechten en een zuiveltoetje. Ellen Aalpoel van BliX-EM neemt de deelnemers mee over het erf en tussen de aspergeruggen in een kind-ouder bootcamp. Jumbo Eddie Dijkman levert producten voor het kookonderdeel. Kinderopvang Prokino uit Diepenveen ondersteunt de Foodcamp en begeleidt de verschillende onderdelen.

Gezonde leefstijl
LekkerBoer wil graag bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen, en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt.
Uit onderzoek in 2018 uitgevoerd door FoodHub, blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat dat hun kinderen meer kennis over voedsel en de herkomst ervan krijgen. Op de boerderij en tuinderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen.

Lokale samenwerking ondernemers
Met het houden van de Foodcamps wil LekkerBoer niet alleen de aanwezige kinderen en ouders stimuleren in het maken van gezonde keuzes, maar ook bij een groter publiek bewustwording en lokale samenwerkingen tot stand brengen.

Alle Foodcamps worden georganiseerd met lokale partners die een gezonde leefstijl aanhangen en integreren in hun dagelijkse praktijk.

Waar en wanneer
Vrijdagmiddag 31 mei van 15.30-18.00 uur bij asperge- en melkveebedrijf de Boerkamp in Diepenveen. Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden en een overzicht van alle 15 Foodcamps.

Opgave en kosten
Kinderen kunnen zich t/m 30 mei aanmelden met hun ouders via www.lekkerboer.nl/foodcamp.
Vol is vol. De prijs is 7,50 euro per persoon.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven