Boerenprotest vanuit Diepenveen

  • Geplaatst op 19 oktober 2019
IMG-20191017-WA0005

Net als in heel Nederland kwamen de afgelopen week een heel aantal Diepenveense boeren in actie tegen de maatregelen van de provincie in het kader van het stikstofbeleid. Onder meer Willem Jan Roetert (en vriendin Lieke), Gerjan en Henk Roetert, Hans Nieuwenhuis, Wouter te Riele, Remon Keurhorst, Ronny Steunenberg, Robert de Witte en Martijn Harmelink (en vriendin Petra) stapten ’s ochtends na het melken en voeren op de trekker op weg naar Zwolle.

EEN KORT VERSLAG VAN MARTIJN HARMELINK
De langzaamste trekker voorop
We verzamelen om 9.30 uur bij de boerderij van Remon Keurhorst. Reden van daaruit naar gemeentehuis Wijhe, waar de boeren uit die buurt verzamelden. Vanaf daar zijn we naar de boerderij van de familie van Schooten gereden, net voor Zwolle. Daar hadden zich een 100-tal trekkers uit de omgeving verzameld. Van daaruit, rond 11.00 uur, zijn we als één grote sliert doorgereden naar het provinciehuis, met een gangetje van 35 km/uur (de langzaamste trekker reed voorop). Eenmaal in Zwolle aangekomen, was het direct één grote verkeersopstopping. Wel bijzonder om mee te maken.

Het ging er even heftig aan toe
Eenmaal bij het provinciehuis parkeerden we de trekkers in de bermen (zie foto). Totaal waren er rond de 1250 tractoren.

Bij het provinciehuis kregen we eerst een aantal speeches te horen van de belangenbehartiger van de landbouw, LTO en NAJK.
Aansluitend kwam de heer Van Bolscher van de gedeputeerde van provincie Overijssel aan het woord.

Toen ging het er heftig aan toe. De boeren waren boos omdat de provincie de regels nog scherper maakte dan de overheid in Den Haag heeft bedacht. Uiteindelijk na overleg hebben ze toch de laatste beleidsregels ingetrokken.

Een geslaagde actie
Na een geslaagde actie zijn we uiteindelijk rond 14:00 terug gegaan naar de trekkers. Het duurde nog bijna een uur voordat we weg konden, omdat het een beetje druk op de gecreëerde parkeerplaats. Uiteindelijk waren we rond 17:00 uur weer thuis.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven