Bloemen en insecten kunnen niet zonder elkaar!

groteklokjesbij

In de Groei&Bloei lezing van 16 oktober maakt u kennis met de bijzondere relaties tussen bloemen en insecten.

Insecten zijn onmisbaar voor het in stand houden van de biodiversiteit. Zonder insecten kunnen vele bloemen simpelweg niet bestaan. Bloembestuiving is onontbeerlijk in de voortplanting van zeer veel planten en bomen. Talloze insecten helpen bij de overdracht van stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Zij zijn de motor die de rijke plantenwereld in stand houdt.

Achter dit idyllische ruilsysteem, voedsel voor stuifmeel, schuilt een harde economie van vraag en aanbod. Dit is de grondslag voor allerlei specialisaties in bloemvorm, kleuren en geuren en bloeitijden en -ritmen. Specialisaties die zich ook laten zien in aanpassingen in bouw en gedrag van die bestuivende insectensoorten, zodat zij makkelijk zoveel mogelijk voedsel kunnen verzamelen. Zonder insecten zouden vele bloemen, planten en bomen uitsterven of simpelweg nooit hebben bestaan.

De lezing wordt gegeven door Frans van Bussel, voormalig docent Natuuronderwijs op de PABO, en voormalig directeur van het Regionaal natuur- en milieu-educatiecentrum regio Zuid-oost Utrecht .

De locatie: Kulturhus, Dorpsstraat 30 in Diepenveen. 16 oktober, aanvang: 20.00 uur.

Informatie: www.deventer.groei.nl

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven