Bibliotheek Diepenveen, al 5 jaar in Kulturhus

  • Geplaatst op 13 oktober 2019
001 Bieb 5 jaar in Kulturhus

Alweer vijf jaar geleden verhuisde de bibliotheek naar de Hof van Salland, tegenwoordig het Kulturhus. Tot 2014 was de ‘bieb’, zoals velen de bibliotheek noemen gevestigd aan de Crommelinlaan in het gebouwtje dat eerder dienst deed als kleuterschool. Aanvankelijk was het de dorpsbibliotheek maar na de gemeentelijke herindeling (1 januari 1999) heette het ‘locatie Diepenveen’ van de Deventer bibliotheken.

Zelfredzaamheid
De bibliotheek ligt nu nog centraler in het dorp en maakt onderdeel uit van een multifunctionele ruimte waardoor de openingstijden ruimer zijn en mensen hier bijna iedere dag terecht kunnen. Je hebt een groot deel van de dag de tijd om boeken te ruilen, te internetten of om rustig te lezen. Op bepaalde dagen in de week is een medewerker van de bibliotheek aanwezig maar voor de bezoeker is het vooral zelfredzaamheid. De bibliotheek is zo ingericht dat iedereen zichzelf kan helpen. En dat is een groot voordeel.

Eerste lustrum
Om het eerste lustrum niet geruisloos voorbij te laten gaan werd een aantal activiteiten georganiseerd. De jongere kinderen konden meedoen aan een kleurwedstrijd, hun kleurrijke creaties zijn te bewonderen in de bieb. Twee groepjes kinderen van het kinderdagverblijf ‘Kiekeboe’ werden voorgelezen door vrijwilligster Will Scholten en Patrick Koerts gaf een demonstratie bookfolding. Ook konden de bezoekers meedoen aan een sjoelwedstrijd, waarbij zowel jong als oud zich uitsloofden om de hoogste score te halen.

Uit handen (handjes) van de kinderen van kinderdagverblijf ‘Kiekeboe’ ontvingen medewerker van de bieb, Hank Hengeveld en vrijwilligster Will Scholten een prachtig aandenken aan dit eerste lustrum.

Uitslag kleurwedstrijd

5 jaar    Feline, Anna en Yunus
6 jaar    David, Sophie en Noor
7 jaar    Julia, Nova en Zerya

Tekst en foto’s: Harry Mulder

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven