BIBLIOTHEEK DEVENTER ZET DE DEUREN WAGENWIJD OPEN TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK

  • Geplaatst op 21 september 2023
Schermafbeelding 2023-09-21 om 15.12.58
Van 4 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek, hét jaarlijkse feest waarbij lezen en leesplezier voor kinderen centraal staan. Dit jaar is het thema Bij mij thuis. Bij iedereen is het thuis anders. Deze Kinderboekenweek vieren we ’thuis’ in alle vormen en ontdekken verschillen en gelijkenissen. De Bibliotheek Deventer pakt dit jaar extra groot uit met het gratis lidmaatschap tot 27 jaar, boetevrij lenen, een mini-escaperoom én het jaarlijkse Kinderboekenweekspektakel.
Mini-escaperoom
Tijdens het Kinderboekenweekspektakel op zondag 8, dinsdag 10 en woensdag 11 oktober van 14.30 – 16.30 uur kun je in de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt een heuse mini-escaperoom bezoeken. De escaperoom is ingericht als huiskamer van Dummie de Mummie, naar de gelijknamige boekenserie. De familie is klaar voor vertrek naar Egypte, alleen zitten de vliegtickets in een kluisje waarvan de code kwijt is. Aan de kinderen de taak puzzels op te lossen en de code te kraken, zodat Dummie op tijd met het vliegtuig mee kan.
Kinderboekenweekspektakel  
Op zondag 8 oktober vindt traditiegetrouw het Kinderboekenweekspektakel plaats in de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt. Tijdens dit kinderboekenfeest maken kinderen kennis met kinderboekenschrijvers Erik van Os, Jozua Douglas, Annet Schaap en illustrator Kees de Boer. Het Kinderboekenweekspektakel is van 10.30 – 15.00 uur. Schrijver Erik van Os opent de dag met een spetterend, muzikaal optreden. Ook zijn er diverse workshops, zoals de dichtworkshop van Studio Pretletter en is er een optreden met piano en viool van Duo Rinascente. Net als andere jaren is ook Boekhandel Praamstra aanwezig met een goed gevulde boekenstand. Aansluitend, om 15.00 uur, start er bij MIMIK een voorstelling naar aanleiding van een kinderboek, zodat 8 oktober een echte ‘kinderboekendag’ wordt.
Het Kinderboekenweekspektakel en alle andere kinderboekenweekactiviteiten van de bibliotheek zijn gratis te bezoeken. Op www.bibliotheekdeventer.nl/kinderboekenweek is het complete programma te bekijken.
Gratis en boetevrij
Een lidmaatschap van de bibliotheek was voor kinderen al gratis maar is dat nu voor iedereen tot 27 jaar. Tot die leeftijd hoeft er óók geen boete betaald te worden voor het te laat inleveren van boeken en andere materialen. Zo hoopt de Bibliotheek Deventer dat kinderen en jongeren zorgeloos genieten van mooie verhalen, tijdens de Kinderboekenweek én daarna.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven