Beweegroutes in Diepenveen

  • Geplaatst op 10 oktober 2018
Compilatiefoto

In en om Diepenveen worden de komende tijd beweegroutes aangelegd. Beweegroutes zijn wandelroutes waar extra beweegmogelijkheden zijn. Met bordjes worden deze beweegmogelijkheden aangegeven. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande elementen langs de route, zoals muurtjes en bomen en er kunnen ook markeringen worden aangebracht op de grond. Denk ook aan klauteren over boomstammen, of er wordt iets toegevoegd aan een bestaand element, bijvoorbeeld een touw tussen twee bomen of een verbindingsbalk.

Buiten actief zijn
De routes kunnen worden gelopen bijvoorbeeld door mensen die voor een revalidatie oefeningen moeten doen, maar ook gewoon om fit te blijven. Zijn de routes dan alleen voor ouderen bedoeld? Zeker niet: er kunnen ook sportievere versies komen zoals een bootcamp route en ook kinderen kunnen de routes doen. Om de routes nog interessanter te maken, kan er een thema worden toegevoegd zoals natuurbeleving. De routes kunnen individueel worden gelopen maar ook in groepsverband.

Wil je meedoen?
Het is de bedoeling dat de routes niet alleen worden ontwikkeld voor inwoners van Diepenveen, maar ook dóór de bewoners. Als je een idee hebt voor een route, bijvoorbeeld een thema of activiteit, ben je welkom om mee te doen. Ook hulp in de vorm van werkzaamheden aan de route of materialen, bijvoorbeeld hout, is welkom. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van de eerste route, in het bos bij Rande. De eerste route in het dorp is gepland voor het voorjaar van 2019.
Wil je meer weten of wil je meehelpen? Meld je dan aan op stichtingvrijdeventer@gmail.com.

Prijsvraag
Speciaal voor kinderen van 4 – 12 jaar wordt een prijsvraag georganiseerd. Het is de bedoeling dat een deel van een van de routes loopt over het voetpad langs de Molenweg, tussen de Zonnewijzer en de Slingerbos. Zie jij iets langs de route waar je een leuke / sportieve beweegmogelijkheid bij weet? Ga dit pad eens lopen en kijk eens goed. De prijzen die je kunt winnen zijn een swing tennis trainer en een springstok! Het beste idee of de beste ideeën zullen worden opgenomen in de route. Je kunt je idee insturen naar stichtingvrijdeventer@gmail.com tot en met 1 december.

Tekst: Menno Faber

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven