Beste dorpsgenoten, inwoners van Diepenveen! Laten we elkaar goed in de gaten houden!

  • Geplaatst op 20 maart 2020
Schermafbeelding 2020-03-19 om 20.31.37

De hele wereld in de ban van Corona. Zoals premier Rutte al zei: ‘Het Coronavirus is in ons leven gekomen en zal ook nog voor langere tijd in ons leven blijven. De oplossing is op korte termijn niet mogelijk.’ Nu ons dagelijks leven er heel anders uitziet door de maatregelen rondom het Coronavirus en de daarbij behorende beperkingen, moeten we extra omkijken naar elkaar, naar kwetsbare mensen, in je familie, in je buurt, overal.

Activiteiten in de dorpshuizen, maar bijvoorbeeld ook bij de dagbesteding en op andere plekken gaan vaak niet door. Ouderen krijgen minder bezoek, terwijl juist voor hen de toch al spaarzame contacten vaak het hoogtepunt van de week zijn. Het kan zijn dat zij nu sneller sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam gaan voelen. Vooral als ze minder digitaal vaardig zijn. Dat willen we niet laten gebeuren in Diepenveen!

Belangrijke instanties waar je terecht kunt voor vragen, hoe brengen we vraag en aanbod bij elkaar:

Oren en Ogen Diepenveen
Ogen & Oren ofwel O&O signaleert of er bewoners zijn in Diepenveen die mogelijk op termijn zorg en aandacht nodig hebben. Dit initiatief is door vrijwilligers genomen op advies van de huisartsen en het Sociaal Team Deventer Buiten. Deze zorg neemt nu alleen maar toe. Zij ontplooiden al verschillende activiteiten, briefjes rondgebracht met een telefoonnummer bij ouderen, die geen internet hebben en bij hen bekend zijn. Voor meer informatie, mail naar: ogen.en.oren@gmail.com

Vrijwilligere Hulpdienst Diepenveen (VHD)
De Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen (VHD) biedt alle hulp en zorg waarvoor u niet terechtkunt bij beroepsorganisaties, zij het op bescheiden schaal. Verschillende taken worden volbracht in Sparrenheuvel. ‘Op de koffie’ vindt plaats in het Kulturhus. Ook nu ten tijde van het Corina virus helpen zij graag zoveel mogelijk de medemens. Wil je iets vrijwilliger doen of andere ideeën, mail dan naar vhd.dorp.diepenveen@gmail.com.

Betermetjeburen.nl
Een vraag stellen of iets delen met je buren? Elkaar op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes of samen iets leuks organiseren? Dat kan allemaal in “Mijn Buurt”. Maak zelf een (besloten) groep aan, nodig je buren uit om lid te worden en maak samen de buurt een beetje mooier!

 

 

 

 

 


Coronahulp Deventer
Online hulp in Deventer tijdens coronacrisis: ‘Wie zit er binnen en kan ik blij maken met een pannetje verse kippensoep?’‘Ik woon op Keizerslanden en heb gisteren een flinke pan verse kippensoep gemaakt. Wie zit er binnen en kan ik blij maken?’ Het is zomaar één van de berichten van de afgelopen uren in de Facebookgroep Coronahulp Deventer. Robert Lentelink richtte de groep zondagavond op: ‘Even een tandje erbij!, Facebook biedt uitkomst’. Heel veel mensen willen iets doen voor een ander, maar je gaat niet zomaar bij iemand aanbellen. Online kun je wildvreemden aan elkaar koppelen.”
Volg: https://www.facebook.com/groups/coronahulpdeventer/

Sociaal Team
Heeft u een vraag of idee, wilt u advies of zoekt u een luisterend oor? Neem contact op met uw sociaal team. In een persoonlijk gesprek gaat de medewerker van het sociaal team samen met u na: info@socialeteamsdeventer.nl

Tot slot
Hebben jullie nieuws of ideeën, deel deze dan met ons (redactie@dorpspleindiepenveen.nl). Deel onze website ook met mensen die DorpspleinDiepenveen nog niet kennen. Dan krijgen zij deze informatie ook mee, hoe meer mensen de informatie lezen, hoe meer effect! Laten we extra naar elkaar omkijken de komende tijd.

Alvast bedankt!
namens de redactie van DorpspleinDiepenveen.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven