Basisschool de Zonnewijzer naar het Rijksmuseum

Naamloos

–  Van de Jeugdredactie  – 

Op maandag 13 mei zijn de groepen 7 en 8 van basisschool de Zonnewijzer naar het Rijksmuseum geweest, we zijn eerst naar locatie noord gegaan en vanaf daar zijn we met de bus naar het Rijksmuseum gegaan. Het was tussen de twee en de anderhalf uur rijden maar verveeld hebben we ons niet want in de bus draaide een film over een museum, wel in het Engels met ondertiteling in het Nederlands, maar dat maakte de film niet minder leuk.

Toen we aankwamen in het Rijksmuseum moesten we eerst een halfuur wachten want we waren een half uur te vroeg, gelukkig was er een speeltuintje. Toen konden we naar binnen, we waren met 5 juffen en meesters : Meester Joost, Juf Nicole, Meester Peter, Juf Nanneke, Meester Marvin.

We werden opgedeeld in 4 groepen en kregen allemaal een gids die ons over alle zalen waar we kwamen wel wat vertelden. We hebben hele mooie dingen gezien zoals schilderijen van vroeger, poppenhuizen en schepen van hoe het in elkaar zat, maar het mooiste vond ik toch de Nachtwacht en het Melkmeisje dat was heel mooi.

We hebben ook de wapenkamer gezien (dat vonden vooral de jongens mooi) het was heel indrukwekkend. Je had daar harnassen en wapens in alle soorten en maten, het grootste wapen moest je volgens mij wel met 2 of 3 mensen dragen, het kleinste wapen was een ring, dat had ik niet verwacht.

Na het rijksmuseum kregen we allemaal nog een rijksmuseum Donald Duck mee naar huis en toen gingen we met de bus weer terug en speelde de film weer verder af. Zo kwamen we weer fijn thuis.

Gemaakt door Eva Schoemakers
Basisschool de Zonnewijzer

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top