AZC maatje te groot voor gehavend Diepenveen

  • Geplaatst op 1 maart 2020
DSC_0290 verkleind

Zoals vooraf beschreven draaide Diepenveen een prima voorbereiding richting het inhaalduel tegen AZC (Algemene Zutphense Combinatie). AZC zoekt daarentegen revanche na de verloren topper tegen SV Epe. Daarmee werd het gat naar de koploper vergroot naar 9 punten en zakte AZC naar de derde plek. Diepenveen begon aan de wedstrijd met de absentie van sterkhouders Timo Broekman en Pepijn van den Wollenberg.

Aan alles was te zien dat de Zutphense ploeg zich wou herstellen. Na amper één minuut voetballen, opende de Zuthpenaren de score via haar rechtsbuiten. Er werd niet scherp genoeg verdedigd, waardoor er alle ruimte was om uit te halen. Dat liet de vlugge buitenspeler zich niet twee keer zeggen. AZC nam in de eerste helft volledig de leiding en gaf Diepenveen mondjesmaat een mogelijkheid. Diepenveen kwam maar niet in haar eigen spel en wist in de hele eerste helft maar twee mogelijkheden te creëren. AZC drong steeds meer op richting het doel van sluitpost Nick Witteveen, die zich bijna verslikte in de snelheid van een van de voorhoedespelers van AZC. Hij kreeg de bal na getreuzel van doelman Nick met zich mee, maar wist net niet tot scoren te komen.

Later in de eerste helft lukte dat wel. Door een miscommunicatie in de achterhoede waarbij buitenspel werd geclaimd, kwamen twee voorhoedespelers van AZC samen oog in met keeper Nick Witteven te staan. AZC speelde dit heel simpel uit en zette de 0-2 op het scorebord. Er volgde nog een aantal kansen aan de kant van AZC waarmee ze echter niet tot scoren kwamen. Beide ploegen gingen aan de thee met een 0-2 ruststand.

AZC gevaarlijk in de omschakeling
In de tweede helft kroop Diepenveen wat meer uit haar schulp en creëerde een aantal kansen. De net ingevallen A-junior Nick Smeenk draaide zichzelf karakteristiek vrij en vond Davey Mooren met een puike pas. Davey kwam met een aangesneden voorzet die Gijs van den Rooij in het doel gleed. Diepenveen zette op een belangrijk moment vlak na rust de 1-2 op het scorebord. Diepenveen maakte veel gebruik van de ruimte achter de verdediging van AZC en de snelheid van haar eigen buitenspelers. Dit resulteerde in een aantal kansen die helaas niet goed werden uitgespeeld. In de omschakeling was AZC telkens heel gevaarlijk. Nadat Nick pareerde bij een 1-op-1 situatie en AZC voor open goal verzuimde te scoren, was drie keer uiteindelijk scheepsrecht. Wederom werd AZC gevaarlijk in de omschakeling en strafte het de slordigheid van Diepenveen af.

Diepenveen ging wat verder van de goal af spelen en dwong nog een paar mogelijkheden af. Justin Boswinkel kwam een aantal keer gevaarlijk door, maar ook hij wist geen stempel te drukken op zijn aanvallende intenties. Uiteindelijk scoorde AZC na een goeie steekpas door de verdediging heen 1-4 en gooide daarmee de wedstrijd op slot. Diepenveen probeerde nog wel, maar was niet opgewassen tegen de Gelderlanders. Die overigens ook nog voor 1-5 zorgde. Na een steekpas met buitenkant voet stonden er twee voorhoede spelers van AZC oog in oog met keeper Witteveen. Hij stond aan de grond genageld en kon niks meer inbrengen tegen de doelpoging van AZC. Diepenveen verliest dus terecht van een ploeg die veel sterker blijkt dan waar Diepenveen tegen opgewassen is. Volgende week staat Activia op het programma. In deze pot kan Diepenveen zich onderscheiden van onderste regionen en aansluiting blijven houden met de subtop.

 

Tekst en foto’s: Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top