Avond4daagse in Deventer (en Diepenveen), 22 t/m 25 mei

  • Geplaatst op 11 april 2023
logo avond4daagse
De 77ste editie van de avond4daagse is van 22 t/m 25 mei 2023. Ook dit jaar zal de Avond4daagse op de 2e avond Diepenveen aandoen. Inschrijven kan via de website!

Heel even zag het er naar uit dat de Avond4daagse niet meer door zou gaan. Het zittende bestuur besloot na bijna een halve eeuw te stoppen met het organiseren van dit wandelevenement in de gemeente Deventer.

Na een oproep op diverse Socials is het gelukt een nieuw bestuur te vormen en zijn wij in januari dit jaar vol enthousiasme gestart met de organisatie.

Op dat moment stonden we met 2-0 achter. Normaal gesproken starten de eerste voorbereidingen medio september, want het organiseren van een Avond4daagse vraagt heel veel. Het beperkt zich niet tot het simpel uitzetten van een paar routes. Er moet bijvoorbeeld een heel veiligheidsplan ingediend worden bij de gemeente. Dit plan moet zoals u zult begrijpen aan heel veel voorwaarden voldoen. Denk hierbij onder andere aan de inzet van verkeersregelaars op de route.

Wij zijn dan ook heel erg blij dat het ons is gelukt en de 77ste editie van de avond4daagse echt doorgaat van 22 t/m 25 mei aanstaande.

De Avond4daagse is een initiatief van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). De KWbN is een bij NOC NSF aangesloten sportbond. De missie van de KWbN is zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen. Deze missie ondersteunen wij als stichting Avond4daagse Deventer.

Honderden aangesloten lokale organisaties brengen jaarlijks zo’n 500.000 kinderen in beweging. Gemeente Deventer doet niet onder met 3200 inschrijvingen vorig jaar.

Ook dit jaar zal de Avond4daagse op de 2e avond Diepenveen aandoen. Met de start en finish locatie in Borgele lopen we via het Vlier richting Diepenveen. Op de Boxbergerweg slaan we rechtsaf het Zandweteringpark in.

Hier maken we een lus door de woonwijk Steenbrugge om via de Wechelerweg, Lichtenberglaan en Binnenweg terug te lopen naar Borgele.

Wij hopen dat veel kinderen uit Diepenveen aansluiten bij de Avond4daagse.

 

Met vriendelijke groet, namens de stichting

Uw dorpsgenoot, Marlies Bierdrager

Stichting Avondvierdaagse Deventer

🕿  06 23864052   @ info@avond4daagsedeventer.nl   🌍 www.avond4daagsedeventer.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven