Avond voor alle zielen in de Diepenveense Dorpskerk

  • Geplaatst op 30 oktober 2018
Afbeelding allerzielen

Op donderdag 1 november is de Dorpskerk in Diepenveen geopend, ’s avond van half acht tot negen uur, voor mensen in stilte een kaarsje kunnen aansteken om zo hun overleden dierbaren te herdenken.

Voorgaande jaren hebben we ook de Dorpskerk opengesteld op deze ‘Avond voor Alle Zielen’. Het bleek dat we daarmee duidelijk in een behoefte voorzagen. Daarom gaan we daar dit jaar graag mee door.

De kerk is geopend van half acht tot negen uur ’s avonds. Iedereen – wel of geen lid van de kerk, gelovig of niet gelovig, Diepenvener of van buiten – is vrij om op zijn eigen tijd de kerk te bezoeken. Er is geen ‘dienst’ of liturgie, ook geen tijd dat u aanwezig moet zijn. Ieder komt op zijn eigen tijd en verlaat de kerk ook weer op zijn eigen tijd.

Op de achtergrond is zachte muziek te horen, er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken of iets in het voorbedenboek op te schrijven (de voorbeden worden de eerste zondag daarna in de kerkdienst genoemd).

Er is ook de mogelijkheid om in de predikantskamer een kopje koffie te drinken en even na te praten.

Iedereen is welkom. Zo hopen we kerk midden in het dorp te zijn.

Let op: dit jaar is de kerk open op donderdag 1 november (Allerheiligen); vrijdag 2 november (Allerzielen) is de kerk gesloten.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top