Amateurkunstenaars Diepenveen pakken uit met 2-daagse expositie ‘Kunst in Diepenveen’

  • Geplaatst op 18 oktober 2019
KCD poster verkleind

2019 is het jaar waarin de groep amateurkunstenaars Diepenveen 20 jaar bestaat. Dat vieren we met een speciale 2-daagse expositie op zaterdag 9 en zondag 10 november in het Kulturhus Diepenveen. De expositie wordt zaterdag 9 november om 12.00uur geopend door niemand minder dan Özcan Akyol, ofwel Eus.

Tijdens de tweedaagse tentoonstelling worden tal van kunstwerken getoond (www.kunstenaarsdiepenveen.nl). Het kunstaanbod is zeer divers, variërend van teken- en schilderkunst tot keramiek. Bezoekers zijn beide dagen welkom van 12.00 – 18.00 uur.

Extra feest met Pakje Kunst
Om het 20-jarig jubileum van de groep een extra feestelijk tintje te geven, wordt naast de 2-daagse expositie uitgepakt met Pakje Kunst. Een maand lang (van 9 november t/m 9 december) is een automaat, gevuld met allerlei pakjes kunst, te vinden in de bibliotheekruimte van het Kulturhus in Diepenveen.

Pakje Kunst is een oud sigarettenautomaat dat is omgebouwd tot een Kunstautomaat. De kunstwerkjes zijn verpakt in een doosje, ter grootte van een pakje sigaretten. Voor slechts €4,- trekt u een pakje kunst uit de automaat.

Verrassende en verslavende kunst
In de kunstdoosjes kunt u iedere kunstvorm tegenkomen. Wat er precies in zit, weet u zodra u het pakje heeft opengemaakt. Het is steeds weer een verrassing: een soort ‘surprise-ei’ voor volwassenen. Het kan gaan om een schilderijtje, iets van keramiek, een gedichtje, een boekje met afbeeldingen of een bijzondere foto. Er zijn inmiddels meerdere Kunstautomaten verspreid over heel Nederland. Het verhaal gaat dat er verzamelaars zijn die langs de automaten trekken om allerlei pakjes te kopen. Zo verkopen die oude sigarettenmachines toch weer iets verslavends.

Werk van maar liefst 50 kunstenaars uit Diepenveen en omgeving
In Diepenveen doen maar liefst 50 lokale kunstenaars mee aan dit initiatief! Ook de Historische Vereniging Diepenveen behoort tot de deelnemers. Zo wordt creativiteit in Diepenveen op een verrassende en laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht.

Feestelijke opening door Eus
De feestelijk opening van zowel de 2-daagse expositie als de Kunstautomaat is op zaterdag 9 november om 12.00 uur in het Kulturhus Diepenveen. De opening wordt verricht door journalist, schrijver en bekende Nederlander Eus/ Özcan Akyol. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Datum: 9 en 10 november
Locatie: De Serrezaal, Kulturhus Diepenveen
Tijd: 12.00-18.00uur

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven