Al 39 jaar Kinderdagkamp in Diepenveen: vandaag gestart!

  • Geplaatst op 12 augustus 2019
Schermafbeelding 2019-08-12 om 21.52.40

Het Kinderdagkamp wordt dit jaar voor de 39ste keer georganiseerd in het Kolkbos te Diepenveen. Voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd die in Diepenveen wonen en/of in Diepenveen naar school gaan bij het Slingerbos of de Zonnewijzer. Vandaag (maandag 12 augustus) is het Kinderdagkamp weer van start gegaan.

Deze week rijden er vroeg in de ochtend huifkarren door het dorp Diepenveen om de kinderen op te halen via een uitgestippelde route. ’s Middags brengen ze de kinderen weer terug. Het Kinderdagkamp duurt vijf dagen lang en het thema van dit jaar is: ‘Op Safari’. Het kamp is de laatste jaren weer erg in trek, we zitten helemaal vol!

De kinderen worden 5 dagen vermaakt met spel en vertier in het bos. Hier is o.a. een kabelbaan opgebouwd, er is het onderdeel waterdiertjes zoeken, paardrijden en voor de bovenbouw is er hutten bouwen, survival, teveel om op te noemen.

Half januari beginnen al de voorbereidingen voor het nieuwe jaar, dan wordt het thema bepaald en besproken. Vervolgens gaat de spelgroep aan de gang met het uitdenken van de spellen. Medio april start de inschrijving waarna na veel inspanningen de groepjes worden geformeerd. Ook start dan het “bouwteam” met het vervaardigen van de leukste creaties.

Het is best lastig om jaarlijks quitte te spelen, dit komt voornamelijk door de stijgende vaste kosten. Daarom zijn wij erg blij met de sponsoring van bepaalde onderdelen in welke vorm dan ook. Het blijft lastig om iets ingrijpends aan te passen. Zo waren dit jaar de partytenten echt aan vervanging toe. Met een financiële bijdrage via WIJ Deventer hebben we de tenten kunnen vervangen. Daarnaast zorgt jaarlijks de plaatselijke middenstand eveneens met financiële middelen dan wel voor de innerlijke mens. Wij zijn hier geweldig blij mee.

Verder hebben we dagelijks zo’n 90 vrijwilligers die voor verschillende activiteiten ingedeeld worden. Denk aan het begeleiden van een groepje tot en met het assisteren bij de verschillende spelactiviteiten. Zonder deze enthousiaste vrijwilligers is het Kinderdagkamp niet mogelijk!

Op vrijdagmiddag wordt het Kinderdagkamp feestelijk afgesloten met een voorstelling. Vanaf 14.00 uur zijn de ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s van harte welkom om de kunstwerken, gemaakt door de kinderen, te komen bewonderen. Om 14.30 uur vertrekken de huifkarren en om 15:00 uur hopen we met zoveel mogelijk vrijwilligers op te ruimen. En op de vrijdagavond is er de jaarlijkse feestavond voor alle vrijwilligers die hebben geholpen.

Bij deze willen we nogmaals iedereen nu alvast bedanken voor de inzet in welke vorm dan ook. Wij hopen ook dit jaar weer op een geweldig Kinderdagkamp. Duimen jullie voor het weer?

Werkgroep Vrienden van het Kinderdagkamp

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven