Afsluiting jubileumjaar Stichting IJssellandschap

  • Geplaatst op 25 maart 2018
IMG_7300

Op zaterdag 24 maart 2018 werd het jubileum jaar van de Stichting IJssellandschap afgesloten met door middel van het planten van 8 eiken in een weiland in de uiterwaarden ter hoogte van de Schapenzandweg in Diepenveen. 2017 is een jaar geweest waarin veel extra evenementen en werkzaamheden zijn geweest op en rond de landgoederen van IJssellandschap. Het feestjaar heeft men afgesloten met het in bewaring geven van een document waar in staat wat er allemaal in 750 jaar is gedaan en gebeurd bij de stichting.

In het jaar 2767, wanneer IJssellandschap 1500 jaar bestaat, kan men terugkijken hoe ze er in 2017 voor stonden. De ambassadeurs die nu ieder een boom hebben geplant, vertegenwoordigen IJssellandschap in het verleden en heden.

Op een plaquette die is onthuld staat de volgende tekst te lezen: 8 EIKEN
De acht eiken zijn in het weiland geplant ter ere van het 750-jarig jubileum van IJssellandschap. Eiken geven uiting aan een mooi en vruchtbaar landschap. De planters, acht ambassadeurs die symbool staan voor IJssellandschap, verbinden met dit eeuwenoude gebruik stad én land. Ze spreken hiermee de wens uit dat over weer 750 jaar het landschap nog altijd aantrekkelijk, rustgevend en vruchtbaar is.

De ambassadeurs op dit moment zijn:
De Kostkoper: Leo Albers
De Deventenaar: Andries Heidema
De Pachter: Guido Tuten
De huurder: Marieke de Jong
De Gelovige: Wouter Meijboom
De Verpleegkundige: Ineke Schoemaker
De Bestuurder: Pauline van Essen
De vrijwilliger: Albert Tiebot

Tekst en beeld Harry Vos

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven