Aanmelden voor Muziek op Zondag op 26 mei 2024 in het Kulturhus kan hier

Muziek op Zondag

Zondag 26 mei is er wederom een bijzondere editie van Muziek op Zondag. Deze keer met het trio van de in Diepenveen opgegroeide pianist Igor Herstel.

De Deventerse bandleider en pianist Igor Herstel brengt je, samen met bassist Remco van Vugt en drummer Ramses Hooijmeijer een breed en gevarieerd repertoire waar iedereen zich in kan vinden. Stukken schalen over alle aspecten van jazz, van bebop, hard bop tot post bop, met vleugjes Latijn-Amerikaans, soul en funk fusion, en zijn gearrangeerd op frisse wijze die kenmerkend is aan de sound en stijl van het Igor Herstel Trio. Deze stukken worden aangevuld met eigen composities die soms ook erg kunnen afwijken van jazz. Op deze manier blijft het Igor Herstel Trio in contact met de historie van jazz, terwijl ze bijdragen aan haar toekomst.

Het trio kenmerkt en onderscheidt zich door hun intuïtieve en verrassende spel. Hierdoor heeft de band een unieke en persoonlijke sound, die in lijn is met de jongere generatie jazzmusici en -liefhebbers waar zij deel van uitmaken. Door een accent te leggen op groove en soulfulness brengt het trio haar muziek bij elke muziekliefhebber, en proberen ze hierdoor jazz toegankelijk te maken voor het bredere publiek.

Het Igor Herstel Trio is klaar om hun stempel op jazz te zetten. Hun nieuwe EP ‘Just Arrived’ gaat over de zoektocht naar hun sound, en markeert hun aankomst op de Nederlandse muziekscene. Deze EP is sinds december 2023 te beluisteren op alle streamingsdiensten. Veel van hun eigen werk is ook geschreven met trompettist Rémi Keupink en saxofonist Luuk de Vries, met wie ze de fusion band VLOT vormen. Zij brengen in 2024 hun debut album uit. Hiernaast treden ze veel op, en zijn ze gedreven en gespecialiseerd in het begeleiden van gastsolisten. Naast dat ze veel spelen met hun vrienden en collega’s van het Zwols’ conservatorium hebben ze met veel Nederlandse jazzmusici gespeeld die bekend zijn binnen de scene, waaronder Gideon Tazelaar, Bert Lochs, Angelo Verploegen, Jan Wessels, Sjoerd Dijkhuizen, Suzan Veneman, Jasper van Damme en Henk Kraaijeveld.

Met een hoop enthousiasme, toewijding en nieuwsgierigheid gaat het Igor Herstel Trio het avontuur aan om de Nederlandse muziekliefhebbers te raken, wat hun muzieksmaak dan ook mag zijn!

Dit optreden is tevens een aanloop naar het eindexamen van Igor op 24 juni in de schouwburg van Zwolle. Omdat zijn vaste bassist dan is verhinderd neemt bassist Taeke Stol de honneurs waar.

De nieuwe cd van Igor kunt u hier op spotify beluisteren

Waar: Kulturhus Diepenveen
Wanneer: 26 mei 2024
Hoe laat: 11 uur inloop/ 11.30 muziek
Kosten: € 12,50 inclusief een kop koffie of thee.

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven