Aangepast bericht kerst Dorpskerk Diepenveen

  • Geplaatst op 16 december 2020
kerst

We hadden het zo mooi bedacht: alternatieven voor de kerstmarkt, een boom met kerstwensen en warme chocolademelk voor de kinderen… Maar de strenge lock-down raakt ons in deze plannen en we moeten alles dus herzien. Hieronder ziet u wat dat inhoudt:

  • Kerstavond en Kerstmorgen: geen ‘publieke’ kerkdienst. Met ingang van zondag 20 december gaan de kerkdiensten (ook die op kerstavond en kerstmorgen) in ‘fysieke’ vorm niet meer door. Dat geldt ook voor de diensten in januari. Alle diensten zullen ‘online’ te volgen zijn via kerkomroep.nl (zoeken op ‘Diepenveen’), maar zonder ‘publiek’ in de kerk (‘live-stream’ en later terug te zien).
  • Kerststal: er is met man en macht aan gewerkt om de stal op te zetten, en het is gelukt: de stal staat. Jozef en Maria hebben een facelift gekregen. In de komende tijd blijft de kerststal  op het Kerkplein staan. In ieder geval tot Driekoningen (6 januari). Mooi om mee te nemen op een winterse wandeling
  • Kerstwensen: je kent het vast wel, de boom met kerstwensen van Joris Linsen. Dat waren we hier ook van plan, met tafels met kartonnen sterren en ballen en warme chocomel voor de kinderen. Dat gaat helaas niet door! Er komt wel een grote kerstboom op het Kerkplein en u kunt daarin ook kerstwensen hangen, maar dan moet het gaan om kaartjes o.i.d. die u thuis hebt geschreven/gemaakt. We proberen die kerstwensen vervolgens een plek te geven in de Kerstnachtdienst.
  • Kinderkerstfeest: op het tijdstip dat anders het kinderkerstfeest gehouden zou worden (24 december, 18.30 uur) kun je op de website kerkomroep.nl (daar zoeken naar Overijssel, Diepenveen) een filmpje zien waarin ds. Beer een verhaal vertelt aan een groep kinderen. Het filmpje is ook later terug te zien en te downloaden.

U kunt de informatie (ook de meest actuele) teruglezen op: www.dorpskerkdiepenveen.nl . We proberen ook zoveel mogelijk via de dorpswebsite nieuwsberichten door te geven: www.dorpspleindiepenveen.nl

We wensen u – ondanks alle beperkingen – toch goede feestdagen toe en een gezond en gezegend 2021.

 

Namens de kerkenraad van de Dorpskerk,

ds. Henk Spit

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven