A Festival of Nine Lessons and Carols 

  • Geplaatst op 20 november 2023
New Sion Choir_Buitinga_9lessonsCarols

Het New Sion Choir voert op 17 december twee keer ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ uit in de mooie kloosterkerk van Nieuw Sion in Diepenveen. Afkomstig uit de Anglicaanse kerk, is dit festival inmiddels wereldwijd een geliefde traditie in de kerstperiode.

Het Festival of Nine Lessons and Carols bestaat uit een combinatie van lessons (lezingen) en carols (liederen, voor koor- en samenzang) die samen het kerstverhaal vertellen. Het New Sion Choir staat onder leiding van dirigent Jan van Dijk, de begeleiding wordt verzorgd door organist Henk Linker. Werken van onder anderen De Victoria, Lloyd-Webber en Haßler staan op het programma.

Vanwege de verwachte belangstelling zijn er dit jaar twee edities: zondag 17 december om 16.00 uur en om 19.00 uur in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Toegang tot de vieringen is vrij; na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de dekking van de kosten.

Gezien het beperkte aantal plaatsen in de kloosterkerk van Nieuw Sion, wordt online aanmelden vooraf aanbevolen. Dit kan via:

www.newsionchoir.nl/agenda

Naast de uitvoeringen in het klooster geeft het New Sion Choir op vrijdag 22 december om 19.30 uur een kerstconcert in de St. Martinuskerk in Twello. Voor informatie en kaartverkoop zie www.newsionchoir.nl. U kunt ook kaarten kopen via de koorleden en bij Melenhorst Antiek, Rijksstraatweg 167, Twello. Concertlocatie: St. Martinuskerk, Kerklaan 16, 7391 AN Twello.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven