Al 45 jaar rommelmarkt in Diepenveen

  • Geplaatst op 27 augustus 2018
Rommelmarkt Aankondiging_2018_1

In 1973 is de Hervormde Vrouwengroep in Diepenveen begonnen met het organiseren van een bazaar. Dat was in feite de eerste Diepenveense rommelmarkt. Dit jaar, op 8 september, wordt voor de 45e keer de rommelmarkt in Diepenveen gehouden.

Ook in 1973 wordt er al een veiling gehouden. De opbrengst zou mede zijn voor de Nederlands Hervormde Gemeente te Diepenveen. Later werd de werkgroep Diepenveen van de parochie Maria Koningin erbij betrokken om een zo breed mogelijk draagvlak voor de rommelmarkt te hebben.

Tegenwoordig is de parochie Maria Koningin opgegaan in de parochie Heilige Lebuinus te Deventer. Verder delen diverse verenigingen en/of instellingen uit Diepenveen mee in de opbrengst van de rommelmarkt. Tegenwoordig deelt ook elk jaar één van de 2 basisscholen in Diepenveen mee in de opbrengst.

Om een rommelmarkt te houden heb je materiaal nodig voor de verkoop. Op de eerste zaterdag in september is er in Diepenveen een huis-aan-huis inzameling van gebruikte spullen die de week erna worden gesorteerd en nagekeken. Ook worden de artikelen gesorteerd welke naar de veiling gaan.

De vaste dag van de rommelmarkt is de tweede zaterdag in september in en om het ‘Hof van Salland’. Vele tientallen vrijwilligers zijn dan al voor dag en dauw in touw om alles in goede banen te leiden. Aan het eind van de dag wordt dan de financiële balans opgemaakt. In het algemeen kan dan terug worden gezien op een geslaagde rommelmarkt met een flink positief saldo welke uitgekeerd wordt aan deelnemende verenigingen en instanties.

De rommelmarkt wordt dit jaar voor de 45e maal georganiseerd en is in al die jaren een begrip geworden in de regio en trekt honderden mensen. In de weken voorafgaand aan de rommelmarkt zijn er tientallen vrijwilligers in de weer om alles wat nodig is te doen. Het sterke punt van deze rommelmarkt is dan ook dat alles gedaan wordt met vrijwilligers en alle opbrengst ook daadwerkelijk uitgekeerd wordt aan de verenigingen en instanties.

Verder krijgt de organisatie regelmatig te horen dat alles duidelijk en overzichtelijk te koop aangeboden wordt. Het is geen grote hoop op elkaar gestapelde spullen waar iedereen het zijn uit moet trekken.

Een schatting is dat er de afgelopen 44 jaar ruim € 400 000,- is uitgekeerd aan de verschillenden instanties en verenigingen in Diepenveen. Het mag wel duidelijk zijn dat zo’n bedrag heeft bijgedragen aan het welzijn van deze instellingen en verenigingen die hebben meegedeeld. Een greep hieruit zijn o.a. de Protestantse Kerk, Parochie Maria Koningin sectie Diepenveen, OBS Slingerbos, BS de Zonnewijzer, Diepenveense Sportclub (div. afdelingen) LR en PC Diepenveen, de Hunneruiter, Muziekvereniging Sempre Crescendo, Zangkoor Soli Deo Gloria, Padvinderij, EHBO, Vogelvrienden, Toneelvereniging tot Nut en Genoegen e.v.a

De rommelmarktcommissie heeft dan ook niets te klagen over de aanvragen voor een bijdrage. Dit jaar gaat de opbrengst naar: Protestantse Gemeente Diepenveen, Parochie Heilige Lebuinus te Deventer, EHBO Afd Diepenveen, Kinderdagkamp Diepenveen, Zonnebloem afd Diepenveen, Basisschool de Slingerbos en Comité sinterklaasintocht. Zie voor verdere informatie: www.rommelmarktdiepenveen.nl en Facebook.

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven