Geslaagde Diepenveense deelname aan Deventer avondvierdaagse

  • Geplaatst op 23 mei 2018
Op de Hoevelmansweg


Ruim honderddertig mensen uit Diepenveen, onder wie veel kinderen, deden via de SJD (Stichting Jongerenactiviteiten Diepenveen) mee aan de Deventer avondvierdaagse dit jaar! De SJD organiseert de deelname voor ons dorp namens de twee basisscholen. Het aantal deelnemers is twee keer zo groot als vorig jaar.

Vlaggen
De SJD organiseert de deelname, zodat de Diepenveense deelnemers als groep kunnen lopen: gezellig! Terwijl veel deelnemers van groepen (veel scholen lopen als groep) elkaar kunnen herkennen aan een speciaal avondvierdaagse t-shirt of hesje, koos de SJD er dit jaar voor om vlaggen van beide basisscholen mee te voeren. Het was de bedoeling dat er één vlag vooraan en één vlag achteraan de groep uit Diepenveen werd gedragen. Deze vlaggen boden inderdaad een goed oriëntatiepunt voor de wandelaars!

Afwisselende routes
De avondvierdaagse was een groot succes, niet in het minst natuurlijk vanwege het mooie weer. Etappes 1 (Schalkhaar) en 2 (Vijfhoek) werden afgelegd bij zomerse temperaturen en in de zon. Daarna werd het koeler maar pas de laatste etappe (centrum) werd door de meeste deelnemers in lange broek afgelegd.
Als deelnemer aan de avondvierdaagse krijg je nog eens wat van je eigen stad te zien. Opvallend genoeg was er door de Diepenveense deelnemers het meeste aan te merken op de wijk die het verst van Diepenveen weg ligt: de Vijfhoek (“al die nieuwbouw…”). Veel waardering was er voor de passage van de Hoevelmansweg langs de waterzuivering, met uitzicht op de IJssel (etappe 3, Platvoet). Helaas voerde geen van de routes dit jaar door Diepenveen. Etappe 3 kwam nog het dicht in de buurt.

Goede organisatie
Onderweg werden de deelnemers voorzien van drank en zoetwaren door vrijwilligers van de scholen, docenten en ouders. Dit gebeurde in de meeste gevallen tijdens een rustige pauze op een praktische locatie halverwege de route. Het team dat de koek en kopie verzorgde op dinsdag was helaas iets te laat aangekomen op de beoogde locatie, waardoor de groep pas na een tijdje zoeken op de valreep de gewenste versnaperingen soldaat kon maken.
Tijdens de laatste etappe deelde organisator Larz (voorzitter van de SJD) medailles uit aan de groep. Voordat alle 133 deelnemers hun medaille gekregen hadden, waren alle deelnemers aan de vierdaagse al voorbij waardoor de groep uit Diepenveen als allerlaatste, met de vrijwilligers van de bezemwagen meeliep naar het eindpunt. Zoals een deelnemer zei: “De avondvierdaagse, we hebben eruit gehaald wat erin zat!”
Kortom: een geslaagde week. SJD en andere helpers: bedankt!

Foto’s van de Diepenveense deelname aan de avondvierdaagse zijn hier te bekijken als In Beeld item.

Tekst: Menno Faber, foto’s: deelnemers avondvierdaagse

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven