27 oktober 2023: ‘Dag van de meteoriet’ in Diepenveen

  • Geplaatst op 6 juni 2023
Hengelsport

Op 27 oktober 1873 viel in de directe omgeving van het dorp Diepenveen een meteoriet. Twee personen waren ooggetuige van het inslaan van het object, dagloner Albert Bos en zijn vrouw die aan het werk waren op het land. De meteoriet wordt tegenwoordig bewaard in het museum Naturalis in Leiden en is daar één van de topstukken.

De inslag van deze ruimtesteen bij Diepenveen, dit jaar precies 150 jaar geleden, is voor de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving reden om op vrijdag 27 oktober 2023 een feestelijk programma rond de meteoriet te organiseren. Op ‘De dag van de meteoriet’ zullen een aantal evenementen plaatsvinden waaronder de aanwezigheid van een mobiel planetarium voor de schoolkinderen, een demonstratie met de Meteoriet Impact Simulator en de onthulling van een herinneringsmonument voor meteoriet Diepenveen.
’s Avonds verzorgt de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde een aantal lezingen in het Kulturhus Diepenveen. De lezingen zullen een fraaie inkijk bieden in de wereld van meteoren- en meteorietenonderzoek.

Uiteraard zal de komende tijd via de (social)media meer informatie beschikbaar komen over wat er allemaal op ‘De dag van de meteoriet’ te beleven valt. Als u zeker wilt zijn dat u dit allemaal wilt meemaken, houd dan vrijdag 27 oktober 2023 alvast vrij in uw agenda.

Foto: M. Langbroek

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven