17e jarige Tim Brandwagt uit Diepenveen vecht op Katsu Karate gala in Groningen

  • Geplaatst op 27 november 2018
placeholder-901x230

Zaterdag 24 november vocht de net 17 jaar geworden Tim Brandwagt uit Diepenveen op de 25e editie van het  jaarlijks gehouden Katsu Full-contact karate gala in het Groningse Winsum.  

Het goed georganiseerde  Katsu Gala bestond uit zo’n 20 matchmaking partijen van 2 of 3 ronden per partij. Het matchmaking concept houdt in dat deelnemers van gelijk niveau en gewicht een partij tegen elkaar vechten. De partijen zijn op basis van fullcontact regels waarbij gewonnen kan worden op overwicht, knockdown of knockout.

Tim die voor het eerst aan een karate wedstrijd meedeed had de 6e partij van de avond en kwam uit tegen een sterke Amsterdamse tegenstander. Tim vocht met veel variatie aan technieken en de partij ging redelijk gelijk op met een wellicht een licht overwicht voor Tim. Aan het eind van de tweede ronde gaf Tim zijn tegenstander een mooie geplaatste knie techniek op het hoofd. Zijn tegenstander was hierdoor aangeslagen en Tim won de partij verdiend op knockdown en kreeg een mooie beker overhandigd.

Vanwege Tim zijn junior leeftijd  was het verplicht voor Tim met een helm op te vechten. Zijn tegenstander was van senior leeftijd en vocht volgens de regels zonder helm.

Tim beoefent de Ashihara Karate stijl en traint in de Deventer school “Ashihara Holland” onder leiding van leraar Shihan Harry Gorter 7e dan Ashihara Karate.

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven