100 jaar muziek in Diepenveen. Sempre Crescendo – De Drumband

  • Geplaatst op 22 juni 2023
logo Sempre Crescendo-100

In 1957 bleef het ledental groeien en ook het aantal leden wat een trommel wilde bespelen. De vraag was of men eerst uniformen zou aanschaffen of een drumband zou oprichten. Mede door toedoen van Han Egberts werd besloten een drumband op te richten.

Drumband Sempre Crescendo rond 1960 met tamboe- maître Han Egberts

Han Egberts bood op de jaarvergadering van 1958 een eigengemaakte trommel aan, waarna besloten werd een drumband op te richten. De eerste beginselen werden bijgebracht door de heer Van Duren uit Olst. De drumband groeide gestaag en het eerste optreden was dan ook snel een feit.

In de zestiger jaren heeft de drumband regelmatig deelgenomen aan concoursen en marswedstrijden en hierbij vele prijzen gewonnen. Het repertoire bestond in die tijd veelal uit marsen, voornamelijk uitgevoerd tijdens de optochten door het dorp. De drumband bespeelde in het begin alleen trommels, de kleine trom, de diepe trom en de grote trom.

In 1977 werd in navolging van andere verenigingen een majorette peloton opgericht, dit als een uitbreiding, vooral voor de optredens op de straat. Het majorette peloton heeft tot 1985 bestaan en is toen gestopt door te weinig (nieuwe) leden.

Sinds 2000 staat de drumband onder leiding van Gerrit Reijnders.

De drumband is sinds die jaren omgevormd tot een slagwerkgroep, waarin niet allen de klassieke trommels worden bespeeld, maar ook allerlei andere slaginstrumenten zoals bongo’s, klokkenspel, etc.

Het repertoire is in sindsdien ook gewijzigd. Waar er vroeger veelal marsen werden gespeeld, staan er nu speciaal voor slagwerk gecomponeerde nummers op het programma, hoewel de marsen nog steeds op straat worden gespeeld.

De slagwerkgroep treedt tegenwoordig ook regelmatig zelfstandig op, zoals op de Deventer Muziek Maak Dagen, tijdens Deventer Open Podium en ook op concerten.

In ons jubileumjaar zijn er meerdere concerten en activiteiten, volg dit op onze facebook pagina.

Slagwerkgroep Sempre Crescendo tijdens Muziekfestival in juni 2023

Heeft u zin om uw trommelstokken weer op te pakken of een trommel te leren spelen? Neem dan contact op met de slagwerkcoördinator via e-mail slagwerk@semprecrescendo-diepenveen.nl of kom eens langs op de repetitie op vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in het Kulturhus Diepenveen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven