Vrijwilligers in/uit Diepenveen

  • Geplaatst op 27 oktober 2022
collage

Regelmatig willen wij vrijwilligers uit Diepenveen in het zonnetje zetten. Zij doen belangrijk werk.

Deze week vertelt Gerrie van de Belt haar verhaal

Vrijwilliger bij het Kind centrum Schalkhaar, Spring in ’t Veld

Taak: Hulpgroepleidster van een peutergroep, bij kinderen van 2 tot 4 jaar. Dat betekent spelen met de kinderen, plezier maken en zo nodig troosten, op het toilet helpen, bij het overblijven assisteren, enzovoorts

Hoelang doe je dit werk? 14 jaar nu. Eerst 6 jaar bij de peuters op het AZC in Schalkhaar, daarna bij Spring in ’t veld

Wat is leuk aan jouw vrijwilligerswerk? Het werken met kinderen is leuk, gezellig en dankbaar. Je bent tijdens het werk steeds bezig. De sfeer is altijd goed, Ik ga met plezier en kom met veel positieve energie terug. ‘Hé juf Gerrietje’, kinderen ontvangen je blij en dat maakt mij ook blij.  Het AZC heeft op dit moment geen peutergroep, maar mocht deze weer van start gaan, dan wil Gerrie hier graag weer aan de slag. De communicatie met de kindjes is dan een grote uitdaging, maar geeft ook veel voldoening.

Hoeveel tijd besteed je eraan? 2 dagdelen, in totaal 8 uur. Er is 3 weken schoolvakantie per jaar. Er wordt op je gerekend, maar je hebt natuurlijk recht op vakantie/vrije dagen. Dit regel je van tevoren.

Hoe heb je dit vrijwilligerswerk gevonden? Via vrijwilligerswerk Deventer www.deventerdoet.nl Op deze website kun je aangeven welke interesse je hebt en waar je wilt werken en hoeveel uur je wilt meedoen. Ik werd gekoppeld aan de peuterspeelzaal en na een ochtend meewerken, was het definitief.

Heb je speciale kennis of kunde nodig? Nee, het belangrijkst is dat je je zeker voelt in de omgang met kinderen. Er is wel een Verklaring omtrent Gedrag nodig.

Heb je nog raad of advies voor onze lezers? Ik kan iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen. Je helpt anderen en het is een fijne afwisseling van het dagelijks werk. Maar vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, er wordt op je gerekend. Iedere week de uitdaging om het weer goed te doen, geeft mij een goed gevoel!

Ben jij of ken jij iemand die (bijzonder) vrijwilligerswerk doet? Laat het ons weten op info@dorpspleindiepenveen.nl ! Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en verdienen onze waardering.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK