Vrijwilliger in/uit Diepenveen

duofiets (1) klein

Graag vertelt Dorpsplein Diepenveen het verhaal van een vrijwilliger uit het dorp. Vandaag het verhaal van Harm van de Belt

Vrijwilliger bij de Vrienden van Sparrenheuvel en bij wielervereniging de Zwaluwen

Taak: chauffeur op de duo-fiets en wedstrijdleider

Hoelang doe je dit werk? Ik ben sinds 3 jaar, na mijn pensioen,  chauffeur op de duo-fiets. Mijn vrijwilligerswerk voor de sportvereniging doe ik al veel langer, eerst bij het schaatsen bij Sportief Oost Nederland en nu bij de Zwaluwen. Ik zorg onder andere voor de tijdwaarneming.

Wat is leuk aan jouw vrijwilligerswerk? Door een fietstocht te maken met mensen die dat zelf niet meer kunnen, komen zij toch buiten. Het gesprek onderweg is altijd fijn en ik maak een plezierig uitje voor hen mogelijk.

Bij de sportvereniging zorg je samen met de andere vrijwilligers dat anderen kunnen sporten. Je bent bezig voor de sporters. Zelf sport ik ook graag, maar dat is niet prestatiegericht.

Hoeveel tijd besteed je eraan? Een dag per week ben ik beschikbaar voor ritjes de duo-fiets en ik doe klein onderhoud aan de fiets. Bij de sportvereniging ben ik ook 1 dagdeel, een avond, bezig en op afroep beschikbaar voor de wedstrijden.

Hoe heb je dit vrijwilligerswerk gevonden? Ik ben zelf in gesprek gegaan met Jan Nieuwenhuis die al betrokken was bij de duo-fiets en heb gevraagd of er een taak voor mij was.

Bij de wielervereniging heb ik mij aangemeld en in overleg de keuze van het werk bepaald.

Heb je speciale kennis of kunde nodig? Ik heb uitleg gekregen over de werking van de duo-fiets om passagiers veilig te kunnen vervoeren. Doordat ik zelf al jaren wielren is het kleine onderhoud van de duo-fiets niet moeilijk.

Bij de wielervereniging heb ik een cursus Regelementen kennis van de bond gevolgd. Deze cursus is verplicht om wedstrijdleider te mogen zijn.

Heb je nog raad of advies voor onze lezers? Vrijwilligerswerk is leuk, je blijft onder de mensen. Je doet ook wat terug voor de gemeenschap. De waardering  en dankbaarheid voor de vrijwilligers geeft een goed gevoel!

Ben jij of ken jij iemand die (bijzonder) vrijwilligerswerk doet? Laat het ons weten op info@dorpspleindiepenveen.nl ! Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en verdienen onze waardering.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven
Diepenveen

GRATIS
BEKIJK