Jij en ik: Miranda Bruin

Miranda Bruin

Om Diepenveners aan het woord te laten op deze website, heb ik als lid van de redactie het idee opgepakt elke maand twee willekeurige inwoners te interviewen onder het thema ‘Jij en ik’. Ik volg hiermee het alfabet, zodat in ruim een jaar tijd elke letter aan bod komt. Het kan dus zo maar zijn dat ik bij u aanbel om u zeven vragen te stellen!

Jaco Remmelink

Vandaag is het woord aan Miranda Bruin, wonend aan de Ten Campesingel.

Miranda, vertel eens wat over jezelf.
Ik woon nu 19 jaar in Diepenveen en ben getrouwd met John Bruin. Wij hebben twee dochters, Jolinda en Mirjam, die allebei nog thuis wonen. Ik werk zelf al 26 jaar als apothekersassistente bij Apotheek Keizerslanden. Mijn hobby’s zijn fietsen (ik zie een mooie racefiets in de gang staan) en handwerken.

Hoe ben je zo in Diepenveen verzeild geraakt?
Eh… wij hebben eerst, toen wij gingen samenwonen, op een flat in Deventer gewoond en toen wilden wij een huis kopen. Ik ben opgegroeid aan de rand van Borgele. We kwamen via via bij dit huis uit en ik vond van kinds af aan Diepenveen al mooi. Wij wilden wel heel graag in een dorpse omgeving wonen.

Hoe belangrijk is het dorp Diepenveen dan voor jou?
Op zich is het dorp heel belangrijk en wij hebben hier gewoon een fijne en leuke buurt.

Maar het is hier wel dorps, bijvoorbeeld de rommelmarkt, het sfeertje wat daar hangt, ons kent ons en iedereen zet de schouders eronder. Dat vind ik wel heel mooi om te zien.

Al zie je dat, nu de kinderen groter zijn, het contact in het dorp minder wordt. Maar ik probeer wel, hoe moet ik dat zeggen, mijn dorpse activiteiten in stand te houden en te ontwikkelen, dat je er toch op uitgaat om bij het dorp betrokken te blijven. Ik ben daarom bij de Taakgroep Kennismaken en Ontmoeten gegaan om toch dat contact te houden in Diepenveen. Dat vind ik leuk en op zo’n manier voel ik mij heel erg betrokken bij ons dorp. Maar je moet daar wel moeite voor doen. Ik wil niet terug naar de stad, ik vind het wonen hier heel prettig.

Contact houden in het dorp, dat vind ik leuk en daardoor blijf ik betrokken

Wat heb je nog met de stad Deventer?
Ja, ik zie Deventer een beetje als het verlengde van Diepenveen, ik doe er soms boodschappen, ik werk er en veel van mijn familie woont er.

Wat betekent de omgeving van het dorp voor jou en je gezin?
Zo fiets je in de bossen, een paar kilometer verderop fiets je langs de IJssel en dan fiets je weer verder het platteland op, het is zo divers! Dan denk ik: wat wonen wij hier mooi. Je fietst zo de Holterberg op en dan weer terug via Lettele. Het is gewoon een heel erg mooie omgeving. Ook toen de kinderen klein waren, wandelen met de hond, je loopt even het dorp uit en je bent in het bos.

Je hebt het al een beetje genoemd, maar in welke zin ben je betrokken bij het verenigingsleven hier in Diepenveen?
Naast de Taakgroep ben ik betrokken bij de rommelmarkt, door daar te helpen. Dat is een leuk evenement. Het is voor mij belangrijk daar mensen te ontmoeten.

Dat is ook een belangrijke taak van Taakgroep Kennismaken en Ontmoeten, mensen met elkaar in contact brengen. Dat doen wij onder andere door het organiseren van de Nieuwjaarsontmoeting en de Midzomernachtavond en zo proberen wij iedere inwoner bij het dorp te betrekken. Maar wij hebben bijvoorbeeld ook in het dorp veel narcissen geplant.

Wat zou je graag zien veranderen in Diepenveen?
Jeetje, nee, geen idee. Ik mis eigenlijk niets. Misschien een echt dorpsplein?

Tekst en foto: Jaco Remmelink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar boven