Lichtjeswandeltocht Diepenveen feeëriek

Lichtjeswandeling-2017-Large-1024x683

Tekst & fotografie Harry Mulder

Afgelopen weekend vond voor de eerste maal het evenement “Diepenveen viert kerst” plaats. Dit is de opvolger van de Kerstmarkt Diepenveen die de afgelopen tien jaar plaatsvond. De Kerstmarktcommissie besloot te stoppen met het marktgedeelte van de standhouders aangezien het de laatste jaren steeds moeilijker werd in het grote aanbod van kerstmarkten in de omgeving voldoende standhouders te vinden.

Ook de Lichtjeswandeltocht, georganiseerd door de Stichting Oranjecomité Diepenveen onderging een verandering. Tijdens de voorgaande edities liep de route helemaal naar “Geb en Gaia”, voorheen Huis Nieuw Rande en daarna door de bossen van Stratenus weer terug naar het dorp. Daardoor moesten de wandelaars toen twee maal de spoorlijn oversteken. Dit jaar was de afstand korter, hoefde men niet meer het spoor over en werden alle deelnemers onderweg getrakteerd op een prachtige, met lampjes verlichte route.

Bijzonder was ook de medewerking van de bewoners van de Schilderstraat. Zij hadden hun straat, dit jaar voor het eerst in de route opgenomen extra in het licht gezet. Onderweg werd door een gelegenheidskoortje Kerstliederen ten gehore gebracht en werd de inwendige mens natuurlijk niet vergeten, tijdens een korte pauze werden heerlijke koeken uitgedeeld. Bijzonder op deze ‘lichtroute’ was de demonstratie schapen drijven in het donker. Zowel de schapen alsmede de hond waren voorzien van een kleedje met lampjes die continue van kleur veranderden, licht in beweging. Een spectaculair maar vooral een feeëriek schouwspel.

Na de wandeling, die net zoals in voorgaande jaren eindigde bij de dorpskerk kon men zich, onder het genot van een warme versnapering opwarmen bij de vuurkorf of gewoon de kerk in waar een gevarieerd programma werd aangeboden.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven